Bijna 100 kinderen brengen kerstmusical voor goede doel

Bijna 100 kinderen brengen kerstmusical voor goede doel

Bijna honderd leerlingen schitteren in de kerstmusical. Foto: djr

Wevelgem -

26 acteurs, 30 koorleden en 40 dansers. Een megaspektakel en niét door een groot productiehuis of theatergezelschap. De gemeentelijke basisschool van Wevelgem schakelt voor hun intussen 27ste kerstmusical zowel kinderen uit het zesde leerjaar als uit de kleuterklas in.

“Het is ooit ontstaan als een kerstgeschenk voor alle kinderen uit onze school”, weet oud-leerkracht Luc Kerkhof. Hij staat samen met eredirecteur Jan Nuytten in voor de regie van het stuk. Andere oud-leerkrachten zorgen voor klank, licht, decor en kostuums. Maar dé sterren zijn natuurlijk de kinderen. “De kinderen uit het zesde leerjaar acteren en de kleuters zorgen voor dansjes.”

De kerstmusical van dit jaar, De laatste kerstboom, gaat over de kleine, scheve en lichtjes kale kerstboom Denneke. “Hij verheugt zich erop om kerstfeest mee te maken in een huiskamer, maar maakt zich zorgen of hij tussen alle andere kerstbomen wel zal opvallen én verkocht worden”, legt Luc uit.

De opbrengst van de musical gaat wordt weggeschonken in het kader van De Warmste Week.

De kerstmusical wordt opgevoerd in CC Guldenberg op woensdag 18 december om 15 en om 19 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te verkrijgen op de school.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio