Vader van vermoorde kinderen in Spanje vertelt zijn versie van het verhaal

Vader van vermoorde kinderen in Spanje vertelt zijn versie van het verhaal

De kinderen werden begraven op enkele meters van hun woonplaats Foto: EPA-EFE

Er zijn nieuwe details uitgelekt over het gezinsdrama waarbij twee Belgische kinderen in maart in de buurt van Valencia vermoord werden door hun moeder. In zijn verklaring aan de speurders beweert vader Gabriel C.P. (30) dat hij pas ontdekte dat zijn kinderen dood waren toen zijn vrouw de liefde wilde bedrijven op de plaats van de misdaad. “Ik werd wakker en Maria lag naakt op mij.”

Amiel (3) en zijn zusje Ixchel (5 maanden) werden op 14 maart dood teruggevonden vlakbij het vervallen pand waar het gezin woonde in het Spaanse dorp Godella. Het waren de buren die alarm sloegen nadat ze het koppel hadden zien vechten en de moeder bebloed en half naakt hadden zien rondlopen. Toen de Guardia Civil ter plaatse kwam, reageerde de vader verward en kon hij niet uitleggen waar de kinderen waren. Later vertelde hij hen dat ze allemaal dood waren. Zijn vrouw Maria G. (28) werd pas ’s anderendaags halfnaakt in een ton gevonden en duidde na uren aandringen de plek aan waar de kinderen begraven werden.

LEES OOK. Belgische kinderen in Spanje gedood uit schrik dat “pedofielen hen zouden ontvoeren”

Naar een veilige plek

“Ik werd wakker en Maria lag naakt op mij, ze wilde de liefde bedrijven. Maar ik weigerde”, staat er in de verklaring van de vader te lezen die de Spaanse media konden inkijken. “Haar lichaam was koud en ze was helemaal overstuur. Toen ik de kinderen wilde zoeken vertelde ze dat de kinderen in vrede waren en ze hen naar een veilige plek had gebracht. Ze nam me mee naar buiten om de liefde te bedrijven op de plaats van de misdaad. Maar ik raakte in shock en besloot terug te keren naar huis.”

De man legde in zijn verklaring ook uit waarom hij niet onmiddellijk de politie op de hoogte bracht. “Ik was in shock. De politie vertelde dingen die ik niet begreep. Maar ik kan me niet herinneren dat ik zei dat ze zich geen zorgen hoefden te maken omdat ze allemaal dood waren. Ik denk wel gezegd te hebben dat mijn vrouw hen had vermoord.”

Onder invloed

Bij hun arrestatie waren beide ouders onder invloed van verdovende middelen. En waren ze in de waan dat de wereld gedomineerd werd door een sekte van pedoseksuelen. In haar verklaring vertelde Maria G. dat ‘God haar heeft laten inzien dat ze de ziel van de kinderen moest redden’. Enkele dagen voor het drama waarschuwde de moeder van Maria G. nog de Spaanse autoriteiten dat haar kleinkinderen in gevaar waren.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees