Geen skatepark meer? Dan mag het één middagje in een pop-up mét winterbar

Vier jaar en één maand geleden sloot het skatepark in de Koning Boudewijnlaan definitief. De gemeente staakte de juridische strijd met de buurman, en de jeugd bleef sindsdien op haar honger zitten. Er werd gekeken naar onder meer het Vliegveld -binnen een paar jaar het Wonderwoud - maar dat is ook nog toekomstmuziek. Dan maar kiezen voor een pop-up skatepark, dachten ze bij de Lootse jeugdraad. Voor alle duidelijkheid: voor één namiddagje, als inzet van de kerstvakantie. Indoor te beleven bij Orphanimo, op zaterdag 21 december. Voor de gelegenheid is er ook een winterbar voor Skateistan.

De jeugd samenbrengen is meteen een ruim verhaal geworden, want zowel skaters, steppers als BMX'ers zijn volgende week zaterdag welkom om indoor hun geliefde sport op de eerste dag van de winter te beleven. Pro's en beginners, iedereen kan zich die middag uitleven.  "Het skatepark zal effectief binnen zijn in onze polyvalente zaal", zegt Lisa Van Holme van de Jeugddienst. "We verwachten ook geen massale opkomst waardoor dit zeker mogelijk is. Je kan het vergelijken met de Buitenspeeldag skate activiteit die ook telkens binnen doorgaat. Daarnaast voorzien we, ook soortgelijk met de Buitenspeeldag, podiumelementen buiten om de BMX’ers een plekje te geven tijdens ons evenement. Hun sport heeft helaas meer ruimte nodig dan wij binnen kunnen aanbieden." 

Wie verlegen zit om materiaal en er toch wil bij zijn: ook daaraan heeft de Jeugdraad gedacht. Zo is er is een beperkt aantal skateboards, BMX-fietsen, steps en bescherming gratis ter beschikking voor de durvers en waaghalzen. 

De winterbar die aan het initiatief gekoppeld wordt, met drankjes en snacks aan democratische prijzen, laat zijn winst achter bij goed doel 'Skateistan'. Niet gaan zoeken op de wereldkaart, want het is de naam van een project dat het leven van kinderen in Afghanistan, Cambodja en Zuid-Afrika wil verbeteren door skaten te combineren met algemene eductatie. Vooral kwetsbare en kansarme kinderen en jongeren met een beperking zijn de doelgroep. 
 
Indoor skaten en BMX'en op het buitenterrein van Orphanimo, zaterdag 21 december van 13 uur tot 18 uur, in en om de Koning Boudewijnlaan. Een initiatief van de Jeugdraad. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio