Sinjoren hekelen terecht zwakke arbitrage

Telenet Giants Antwerp mist net stunt na dubieuze partij

Telenet Giants Antwerp mist net stunt na dubieuze partij

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Geen stunt voor een gehandicapt Telenet Giants Antwerp. Zonder de Amerikaanse sterkhouder Vic Sanders (zie kader, red.) verloor het op de eerste speeldag van de terugronde van de Champions League van het Spaanse Burgos. Met 2 op 8 is kwalificatie theoretisch nog mogelijk, maar dat de Sinjoren een Europees mirakel nodig hebben is duidelijk.

In een felle kamp had Telenet Giants Antwerp na een sterke comeback in de tweede helft nochtans kansen op een stuntzege. Mede door een zwakke arbitrage, die door de Antwerpse fans zwaar op de korrel werd genomen, kwam die er niet. “Hier zat veel meer in,” sakkerde uitblinker Hans Vanwijn.

“Defensief beperken we een sterke Spaanse ploeg tot 65 punten. Oké, offensief was het bij ons ook niet schitterend. In de tweede helft kwamen we aanvallend wel los en vonden we niet alleen de aansluiting, we kwamen zelfs aan de leiding. In de slotfase ging het jammer genoeg alsnog fout,” sakkerde Hans Vanwijn. “Ik ben fier op mijn jongens. De arbitrage? Iedereen die er was zag genoeg,” zei coach Christophe Beghin. Voorzitter Roger Roels ging wel een stap verder. “Dit is de zwakste arbitrage in de Champions League die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb dat ook overgemaakt. Als ze ons niet willen in de Champions League moeten ze dat zeggen en gaan ze maar verder met Spaanse en Italiaanse ploegen,” aldus de voorzitter van Telenet Giants Antwerp.

De top 4 en dus een stek in de 1/8ste finales is na een zesde nederlaag in de Champions League nu echt wel niet meer in het vizier. Wil Telenet Giants Antwerp Europees 2019 positief afsluiten moet het volgende week met een stunt uitpakken bij het Turkse Bandirma van ex-Giant Tyler Kalinoski. Of er dan al een vervanger voor de onfortuinlijke Vic Sanders zal zijn is nog onzeker. De Giants toonden in een felle kamp nochtans veel karakter en defensieve punch. Dat resulteerde in een verdedigende partij en na fel eerste kwart dan ook in een slechts 9-14 tussenstand. De Giants domineerden in de eerste helft wel de rebound, maar lukten slechts 4-12 vrijworpen. Meer had Burgos niet nodig om via Thaddus McFadden weg te lopen naar een 15-25 bonus. De Sinjoren milderden wel naar een 22-28 score halfweg.

Het derde kwart kwam Telenet Giants Antwerp wel offensief los. Met vier opeenvolgende bommen van Hans Vanwijn, Vincent Kesteloot en tweemaal Luka Rupnik was bij 31-32 de aansluiting een feit en kwam het bij 42-41 voor het eerst na 5-4 opnieuw aan de leiding. Burgos reageerde met een 0-10, gekruid met enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen, naar een 42-51 bonus in het begin van het slotkwart.

Hans Vanwijn liet niet begaan en zorgde voor een Antwerpse remonte: 53-59. De Limburgse forward deed er nog een bom bovenop en bij 58-60 was de aansluiting een feit. In de slotfase driepunterde Bruno Fitipalde Burgos echter naar de winst.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.