Zultsevriendenkring voert ‘Tovenaarskerst’ op voor de Warmste Week

Zultsevriendenkring voert ‘Tovenaarskerst’ op voor de Warmste Week

De cast: zittend van links naar rechts: Carine Bocaege, Heks Cruella, Emmanuel Dhondt, boswachter, Inge Claus, Marieke, meisje uit het dorp, Prudent, Judas de strenge tovenaar, Staf Vandenbroecke, Midas de goede tovenaar. Staand van links naar rechts: Rudy Vansteenberghe, chef techniek & decor, Louis Gilbert, regisseur en Sabine Heyrick, organisatie medewerkers. Foto: LEZ

Zulte - Naar goede jaarlijkse gewoonte is de kerstploeg van de Zultsevriendenkring.be alweer duchtig aan het repeteren, want er hangt magie in de lucht. Zij voeren op zaterdag 14 december ‘Tovenaarskerst’ op in het Ontmoetingscentrum in Olsene. Je kan je dezelfde avond zelfs driemaal laten betoveren voor het goede doel in het kader van de Warmste Week.

In het bos rond een vredig dorpje zouden heksen en tovenaars huizen, zo wordt toch verteld. Ondanks deze roddels, trekt Marieke er op kerstavond op uit, op zoek naar zeldzame paddenstoelen voor bij de kerstkalkoen. In plaats daarvan treft ze twee rare kornuiten aan op haar pad. Zouden de vertelsels dan toch waar zijn? En welke bedreiging pruttelt er in de kerststoofpot daar tussen de bomen?

Voor het goede doel

Wat past beter bij een Tovenaarskerst dan een toverstokje waarmee je kindjes die vechten tegen kanker een leuk moment, een lach op hun gezicht of even een zorgeloze dag kan toveren? Dat is net wat VZW Toverstafje uit Gent doet. Zij zetten de zieke kinderen èn hun zorgende ouders even in het zonnetje met  kleine wensvervullingen of uitstapjes met lotgenoten of met het hele gezin. Vaak hebben deze gezinnen net die financiële en/of psychologische hulp heel hard nodig.

De opbrengsten gaan naar patiëntjes, broers, zussen en ouders om hen te ondersteunen waar mogelijk en nodig en om hun zorgen even te verlichten.

Meer info op www.toverstafje.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio