Congress For Better Days over hersentumoren in de Gaston Martenszaal

Congress For Better Days over hersentumoren in de Gaston Martenszaal

Theo Dewitte Foto: Facebook

Deinze / Nevele / Zulte - Ellen Snoeck uit Zulte, van vzw Live for Better Days, zamelt geld in voor onderzoek naar hersentumoren en doneert dit geld, via het antikankerfonds, aan het oncologisch team van Professor Bart Neyns van het UZ Brussel. Zij heeft haar behandelende artsen, de professoren Neyns en Duerinck, uitgenodigd om op zaterdag 21 december de huidig lopende onderzoeken even nader toe te lichten in de Gaston Martenszaal in Zulte. Zo komt iedereen te weten waar de financiële steun concreet naar toe gaat. Singer-songwriter Theo Dewitte uit Deinze zorgt voor de muzikale noot na het spreekuur van de dokters.

Op zaterdagavond 21 december komen Prof. Bart Neyns, oncoloog, en Prof. Johnny Duerinck, neurochirurg in UZ Brussel, uitleggen wat het nu precies is wat ze doen, hoe ze dit doen en hoe onze steun hiervoor wordt gebruikt.

Neurochirurg Prof. Duerinck won in Arizona, USA een belangrijke award voor het baanbrekend onderzoek dat zijn team in het UZ in Jette verricht en waarvoor o.a. de fondsen van Live for Better Days aangesproken worden. De professor liet bij zijn aanvaarding dan ook niet na de vzw te vernoemen in zijn dankwoord en het logo te gebruiken bij de powerpointpresentatie.

Ellen Snoeck: ‘Communicatie en transparantie zijn toch zo belangrijk in de medische sector. Wij als vzw Live for Better Days vinden dit dan ook de ideale manier om ons doel naar buiten te brengen en nog sterker in de kijker te zetten. Het belooft een leerrijke avond te worden. Maar wij willen ook gebruik maken van het samenzijn voor een leuke afsluiter. Na het spreekuur krijgen we dan ook nog een luisterconcert van Theo Dewitte. Deze singer-songwriter uit Deinze brengt covers en eigen beklijvend materiaal. En alsof dat nog niet genoeg is, trakteert de vzw dan ook nog eens met een glaasje.’

Live for Better Days is een vzw die hersentumoren onder de aandacht wil brengen en geld inzamelt voor onderzoek naar een behandeling voor deze ziekte. Ellen Snoeck (33) is de oprichtster van de vzw. Zij kreeg zelf de diagnose van een hersentumor in 2014, maar bleef niet bij de pakken zitten. De vzw organiseerde in het verleden al diverse activiteiten, maar nu gaat men even de informatieve toer op.

Het wordt een avond vol informatie, entertainment, ontspanning en samenzijn en natuurlijk zijn ook hier de opbrengsten volledig voor het goede doel. Vooraf reserveren of een kaartje kopen is vereist, gezien er een beperkt aantal zitplaatsen zijn.

Praktisch

Wanneer: zaterdagavond 21 december 2019 om 19.30 u.

Waar: Gaston Martenszaal, Staatsbaan, Zulte

Toegang: €5.

Reserveren: via liveforbetterdaysvzw@gmail.com of telefonisch bij Ellen via 0472/994462. Ook zullen er kaarten verkrijgbaar zijn bij Guy Snoeck en Anne De Meulemeester.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio