Beginnende bestuurder betrapt aan 112 km/uur in bebouwde kom

Beginnende bestuurder betrapt aan 112 km/uur in bebouwde kom

Themabeeld. Foto: BELGA

Stabroek / Kapellen -

De lokale politie Noord (Kapellen en Stabroek) controleerde vorige week drie dagen het verkeer in de regio. Maar liefst 2.174 voertuigen passeerden de flitscamera’s. Een dikke 5 procent daarvan reed te snel. Eén bestuurder, die nog maar net zijn rijbewijs had, spande de kroon.

Op de Kleine Molenweg in Stabroek, waar max. 50 km/uur toegelaten is, werd de bestuurder geflitst terwijl hij 112 km/uur reed. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. Sowieso mag hij zich ook aan een behoorlijke boete en een rijverbod van minstens 15 dagen verwachten. De kans is ook groot dat hij alle examens opnieuw moet afleggen, omdat hij nog maar net een rijbewijs bezit.

Een bestuurder die betrapt werd op de Heidestraat, reed 90 km/uur. Hij of zij moet zich ook gaan verantwoorden voor de rechtbank en krijgt ook een boete en een rijverbod van minstens 15 dagen. Een andere bestuurder die 84 km/uur reed op dezelfde plaats, kreeg een onmiddellijke inning van 251 euro.

Een flitscamera in de Bosdreef, op het gedeelte waar maximum 30 km/uur toegelaten is, legde een bestuurder vast aan 58 km/uur. Die mag zich verwachten aan een boete van 185 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio