Poëtische Winteravond in de Guldepoort

Poëtische Winteravond in de Guldepoort

Willem Elsschot Foto: Wikipedia

Zulte - Markant afdeling Olsene-Machelen organiseert op vrijdagavond 13 december een poëtische winteravond in de Guldepoort in Machelen. Voor deze activiteit zijn ook partners en niet-leden welkom.

Het Dwaallicht is een novelle geschreven in 1946 door Willem Elsschot. Het verhaal speelt zich af in Antwerpen en beschrijft een regenachtige novemberavond, enkele jaren voor de tweede wereldoorlog. De hoofdpersoon, Frans Laarmans, beschrijft zijn wedervaren met drie Afghanen. Deze drie matrozen van de boot ‘Dehli Castle’ zijn op zoek naar een vrouw genoemd ‘Marie Van Dam’. Ze ontmoetten haar op de boot, terwijl zij daar een werkje opknapte. Zij schreef toen haar naam en adres op een stukje karton en gaf het hen. Laarmans en de drie Afghanen zwerven samen door de stad maar vinden haar niet.

Dirk Meul, verteller, acteur, woordkunstenaar, regisseur,  heeft de novelle een beetje ingekort, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke tekst en brengt op een meeslepende manier het verhaal. Hij wordt bijgestaan door Willem De Sutter op accordeon en door Veerle Hermans en Jan Boone met zang. Hierdoor wordt de Antwerpse sfeer versterkt.

Praktisch

Wanneer: vrijdagavond 13 december 2019 om 20 u.

Waar: Guldepoort, Machelen

Toegang: 5 euro voor leden en partners, 8 euro voor niet-leden. De betaling kan ter plaatse gebeuren

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio