Tien vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie in Beerse

Tien vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie in Beerse

Archiefbeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Beerse -

Bij een gezamenlijke controleactie van de federale en lokale politie in Beerse zijn in de nacht van dinsdag op woensdag tien personen bestuurlijk aangehouden omdat ze niet over de juiste verblijfsdocumenten beschikten. De actie was gericht tegen de problematiek van transmigratie via het openbaar vervoer en snelwegparkings.

De politie vatte tijdens de actie post aan bushaltes op de Antwerpsesteenweg in Beerse en controleerde in samenwerking met De Lijn de passagiers van de langsrijdende bussen op de lijn Antwerpen-Turnhout. Op acht bussen werden in totaal tien mannen bestuurlijk aangehouden. Acht van hen verklaarden afkomstig te zijn uit Soedan, één man kwam uit Marokko en één uit Iran. Die laatste was mogelijk de begeleider van een aantal anderen en werd dan ook voor verder verhoor meegenomen.

Volgens de federale politie was de actie bedoeld om transmigranten te ontmoedigen om zich nog met het openbaar vervoer naar snelwegparkings te begeven om daar in vrachtwagens te proberen klimmen en zo de oversteek te proberen maken naar het Verenigd Koninkrijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees