Wieltjes onder je nagelnieuwe Mac Pro? Dat is dan 480 euro a.u.b.

Wieltjes onder je nagelnieuwe Mac Pro? Dat is dan 480 euro a.u.b.

Foto: REUTERS

Apple-liefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar nu is het zover. De techgigant neemt eindelijk vooruitbestellingen aan voor de nieuwe Mac Pro. De eerste leveringen in ons land worden eind dit jaar verwacht. Wil je die mooie aluminium toren op wieltjes zetten, dan ga je (nog een keertje) diep in de buidel mogen tasten. Een set van vier wieltjes kost maar liefst 480 (!) euro.

U leest het goed: een set bestaande uit vier wieltjes is goed voor een meerprijs van 480 euro. “Daarmee kun je je Mac Pro gemakkelijk en snel verplaatsen, zonder dat je hem hoeft op te tillen”, aldus de beschrijving van de wieltjes op de site van Apple. Handig als je wil stofzuigen of verhuizen.

Wieltjes onder je nagelnieuwe Mac Pro? Dat is dan 480 euro a.u.b.

Begrijp ons niet verkeerd: de nieuwe Mac Pro is een knap staaltje design en high-end-technologie. Het is dan ook niet voor de gewone sterveling. Zoals de naam doet vermoeden, is de Mac Pro gericht op professionals. Veelal mensen die bezig zijn met animatie, videobewerking en andere toepassingen die veel rekenkracht vergen.

62.568 euro

In Europa start een Mac Pro (met ‘gewone’ pootjes en dus zonder wieltjes) vanaf 6.499 euro. Als je alle opties neemt (onder meer een Xeon W-processor met 28 cores, 1,5 terabyte aan RAM-geheugen, twee grafische kaarten én wieltjes) strand je op een duizelingwekkend bedrag van 62.568 euro.

Het is een bijzonder dure computer voor zeer gespecialiseerde toepassingen, maar toch kan de gespecialiseerde pers zich er niet van weerhouden lacherig te doen over de relatief absurde wieltjes-optie.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees