Schepen voor onderwijs Frederic Hesters en burgemeester Simon Lagrange reikten de welverdiende diploma’s uit aan de 52 deelnemers aan de Techniekacademie. Dat was de afsluiter van twaalf sessies op woensdagnamiddag of vrijdag in de vooravond. Monitoren Frank Devolder en Filip Gevaert lieten de leerlingen een periscoop, een geheugenbord en een deurmatalarm maken, maar er kwamen ook onderwerpen uit de ICT en chemie aan bod.

Het doel van de Techniekacademie is kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kennis te laten maken met techniek en technologie. Dit najaar werd er gewerkt rond chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en robotica. Deze workshops werden telkens begeleid door ervaren techniekmonitoren.

In het kader van deze Techniekacademie werden er ook bedrijfsbezoeken georganiseerd bij Opel Dhont, Vlasbedrijf Verhalle NV en Flandria Foods.

Eén werkpunt blijft nog wel over: van de 52 deelnemers waren er slechts drie meisjes!

De Techniekacademie is een samenwerking tussen het gemeentebestuur van Zulte en Hogeschool VIVES, met steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio