Breiende dames helpen 't Ruilhuisje de winter door

Breiende dames helpen 't Ruilhuisje de winter door

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - 't Ruilhuisje in de Arthur Quintusstraat in Zuun heeft nood aan warme kinderkleding om Leeuwse gezinnen de winter door te helpen. Een groep dames die graag breien hielpen 't Ruilhuisje uit de nood.

Een twintigtal dames spraken tijdens de maand november elke maandagnamiddag af in het dienstencentrum Meander in Zuun om samen kinderkledij te breien. Uit hun ijverige breinaalden ontstonden zo tientallen mutsjes, sjaaltjes en truitjes voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ze gingen hiermee in op een oproep van 't Ruilhuisje in het Huis van het Kind die nood had aan warme kinderkleding om de vraag van gezinnen te kunnen volgen. Deze week kwamen ze hun breioogst persoonlijk in 't Ruilhuisje overhandigen.

"'t Ruilhuisje is een initiatief van het Huis van het Kind in Sint-Pieters-Leeuw, waar mensen kleding en speelgoed voor kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen komen ruilen", vertelt schepen van gezin An Speeckaert. "Wie kinderkleertjes binnenbrengt omdat ze te klein geworden zijn voor de eigen kinderen, krijgt in ruil jetons. Die kan men dan gebruiken om andere kleertjes in een maat die wel past uit te zoeken in 't Ruilhuisje. Deze ruilwinkel staat open voor iedereen. Soms stuurt het OCMW ook gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Maandelijks kunnen we zo'n zo'n zeventig Leeuwe gezinnen helpen".

De zelf gebreide truien, mutsen en sjaals werden door de vrijwilligers van 't Ruilhuisje met open armen ontvangen. Een aantal dames zegden ondertussen op eigen houtje verder te zullen breien. Ook andere kinderkleding blijft zeer welkom in 't Ruilhuisje. Daarnaast lanceert het dienstencentrum Meander een warme oproep om resten van wol binnen te brengen om dergelijke projecten te kunnen organiseren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio