Cultuur, sport en winkelen zijn de werkpunten

Lochristi pas op 192ste plaats in eindscore 'De Plezantste Gemeente'

Lochristi pas op 192ste plaats in eindscore 'De Plezantste Gemeente'

Foto: nieuwsblad

Lochristi - De zoektocht naar de Plezantste Gemeente van Vlaanderen zit erop. De afgelopen maanden namen we de driehonderd Vlaamse gemeenten onder de loep. Hoe goed kan je in de gemeenten feesten, uitgaan, sporten en winkelen? Is er een sterk en plezant verenigingsleven, delen jong en oud in de feestvreugde en vindt de cultuurliefhebber er zijn gading? Waregem is de Plezantste Gemeente van Vlaanderen geworden. Dat werd woensdagavond op het eindfeest in Antwerpen bekendgemaakt. Lochristi strandt teleurstellend op plaats 192.

Waregem, Kortrijk en Roeselare, dat is uiteindelijk de top-3 van de Plezantste Gemeente van Vlaanderen. Lochristi scoort uiteindelijk bij de minsten in de Gentse rand. Vooral het item winkelen en sport scoren stevig onder de helft. Ook van cultuur in Lochristi hebben we nog geen te hoge pet op. Met Lodejo, Uyttenhove en de frisse wind in de Cultuurraad is er dus werk aan de winkel. De onderverdeling van de scores: Feest in onze gemeente verdient een 7 op 10, winkelen een buis met 3 op 10 - de grote baanwinkels en de daaraan gekoppelde drukte voor de lokale bevolking zitten daar wellicht voor iets tussen - sport een 4,4 op 10. De jeugd gedijt wel in eigen gemeente met een 7,8, cultuur is een werkpunt met 5.69, de senioren voelen zich hier ook goed met een 6.98 en de horeca floreert met een opvallende 8.84 op 10.

De scores van onze buren: Gent  8.64, Merelbeke 7.14, Sint-Martens-Latem 7.08, Melle 7, Destelbergen 6.63, Lochristi 6.31, en De Pinte 6.26. Opvallend: Destelbergen haalt de hoogste score voor plezantste gemeente voor jongeren. Het biedt jeugdactiviteiten aan van in de kleuterklas tot aan de universiteit. Van speelplein Tureluur, over de scouts van de Haegepoorters tot het kunstproject  - voor jong en oud - Artyshock. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio