Kerstmarkten in Ontmoetingscentrum Olsene en Leiebloem Machelen

Kerstmarkten in Ontmoetingscentrum Olsene en Leiebloem Machelen

Foto: rr

Zulte - Op zaterdagnamiddag 14 december kan je in Zulte kiezen tussen twee kerstmarkten of je kan ze natuurlijk ook allebei doen. Vanaf 15 u kan je de kerstsfeer proeven in VBS Leiebloem in Machelen.Om 16 u gaat de Kersthappening in het Ontmoetingscentrum van start. Een bezoekje aan de Kersthappening kan je combineren met het toneelstuk ‘Tovenaarskerst’ dat daar driemaal wordt opgevoerd. Op zondagnamiddag is er een kerstconcert in de kerk van Machelen.

Kersthappening Olsene

Op zaterdag 14 december organiseert Feest & Cultuur Olsene, vanaf 16 u, de veertiende editie van de Kersthappening in de tuin van het Ontmoetingscentrum in de Kerkstraat in Olsene. De kerstkraampjes worden uitgebaat door plaatselijke verenigingen en inwoners. Je kan er terecht voor allerlei feestelijke lekkernijen, originele handgemaakte cadeaus en kerstdecoraties.

De praktische organisatie ligt in handen van het Feest & Cultuurcomité. Zij zorgen voor de kerstkraampjes, de sfeerverlichting, een grote centrale tent, muzikale omlijsting, kinderanimatie en promotie.

Het doel van dit project bestaat erin een gezellige samenkomst te creëren in aanloop naar de kerstperiode. Het aanwerven van nieuwe leden bij de deelnemende verenigingen en het spijzen van hun kas, is hierbij mooi meegenomen. De deelnemende kerstkraampjes: Open Jeugdwerk, KSA Kastaar Olsene, Chiro Kadol Olsene,  jeugdhuis 't Sloef, Istuti, Tafeltennisclub Olsene, Speelpleinwerking Olsene, KLJ Machelen, Adventure Team, Minivoetbalclub Locatrans, Muziekvereniging voor Jong en Oud, Sweetness for Life (Ann Van Den Heede), vzw vriendenkring brandwondenpatiënten UZ Gent, Oxfam Wereldwinkel Zulte, Martine Ketels en Hoeve Zaubeke.

Anouk Vervaeck van Feest & Cultuur Olsene: ‘Regenval kan roet in het eten gooien, maar hierop zijn we voorbereid met onze grote, centrale tent. De kerstkraampjes van de verenigingen zijn gepositioneerd rond deze centrale tent.’

Feest & Cultuur Olsene werkt ook samen met toneelvereniging Zultse Vriendenkring.be. De toneelgroep brengt in de grote zaal van het Ontmoetingscentrum het toneelstuk ‘Tovenaarskerst’. De voorstellingen beginnen om 17.30 u, 18.45 u en 20 u. De opbrengst van het kersttoneel gaat naar De Warmste Week.

Kerstmarkt in VBS Leiebloem

Vrije Basisschool Leiebloem organiseert eveneens op zaterdagnamiddag zijn driejaarlijkse kerstmarkt in de school in de Leihoekstraat 7 in Machelen. Het begint daar om 15 u. Er zijn natuurlijk drank- en eetstandjes, maar er is ook een spelenmarkt, speciaal voor de kids en het kerstkoor met de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar zet zijn beste beentje voor. Er is een groot aanbod van toffe kerstspullen en cadeautjes.

Kerstconcert in kerk van Machelen

Davidsfonds Machelen en Landelijke Gilde Machelen richten op zondagnamiddag 15 december hun kerstconcert in met het koor Sint-Cecilia Vrienden uit Lotenhulle. Het concert start om 17 u in de kerk van Machelen. Toegang is €10.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio