Leerkrachten leggen werk neer in atheneum in Vorst en eisen ontslag directrice

Leerkrachten leggen werk neer in atheneum in Vorst en eisen ontslag directrice
Brussel - Een twintigtal leerkrachten van het Franstalige atheneum Andrée Thomas in Vorst hebben het werk vrijdagmorgen gedurende 50 minuten onderbroken, zo heeft een vakbondsafgevaardigde gemeld. Ze eisen het vertrek van de directrice van de school en vragen een andere gesprekspartner dan de prefect.

De prefect ontmoette de leerkrachten tijdens de werkonderbreking. "Ze werd uitgejouwd en de leerkrachten willen haar niet meer als gesprekspartner", zei Nourradine Amraoui van de liberale vakbond VSOA. De leerkrachten zijn volgens hem van plan ook maandag het werk gedurende 50 minuten neer te leggen.

De directie van de school riep op 3 december de politie op vanwege een protestactie van de leerlingen, die het slechte bestuur van het atheneum aan de kaak wilden stellen, een probleem waarover de leerkrachten al lang klagen. "De prefect van de zone heeft aangekondigd dat de directrice niet aan de kant wordt gezet, want de problemen zijn niet met haar ontstaan", zei Magali Moyar van de socialistische vakbond ACOD. "Dat klopt, maar de directrice weigerde een psychosociaal onderzoek van het welzijn op het werk", voegde de vakbondsvrouw eraan toe. "Ze weigerde te overleggen met de personeelsleden" en legde haar wil op, betreurde Moyar.

Corrigeer

NIEUWS