VROB speelt weekend kerstmarkt in met Wim Oosterlinck van Qmusic

De Wimmen, Wiem en Wiem, of Wiem en Wime: grapjes genoeg over de twee naamgenoten die de vrijdagavondprogrammatie openden van evenementenradio VROB tijdens het weekend van de kerstmarkt. Wim Coppens had er voor de tweede keer al Qmusic-presentator en Lochristinaar Wim Oosterlinck te gast in zijn programma Rockline.

Een ongedwongen babbel in de intimiteit van de studio, in een ons-kent-ons sfeer, dat was de hoofdbrok in Rockline, dat het voor een keertje niet echt moest hebben van de rockmuziek zelf, want pakweg Mariah Carey, Billy Joel, Hue Lewis en Duran Duran stonden op de playlist. Samen met Celine Dion, maar dat had dan wel een andere goede reden. Wim Oosterlinck is namelijk een notoire Dion-hater, die haar meteen de volledige aansprakelijkheid geeft voor het zinken van de Titanic. De Qmusic-presentator haalde al eerder grapjes uit met de zangeres door haar 70ste verjaardag te vieren, ook al is het mens net de vijftig gepasseerd.

Wim Oosterlinck lichtte ook een sluiertje op van zijn privéleven, onder meer over zijn twee kinderen en hoe snel ze wel leren lezen. Lezen is overigens ook een passie van de man van Qmusic, die ondertussen ook bedreven is in het maken van podcasts. 'Nog maar een begin, want ik heb er nog maar vijf opgenomen. Voor mij een goede reden om mensen dingen te vragen over hun favoriete boeken', vertelde Oosterlinck die onder meer daarvoor al bij Joost Zwegers op bezoek was. Zelf is zijn lievelingsboek overigens 'Bezonken rood' van Jeroen Brouwers. Rood was dan weer het gespreksonderwerp toen het over de gelakte nagels van de bekendste Wim ging. Iets wat begon als een grap, toen hij bij een actie van De Warmste Week in een school 500 sms'jes liet sturen en in ruil zijn nagels liet lakken door de leerlingen.  Iets wat hem zodanig beviel, dat hij ze nu nog steeds laat lakken door zijn partner Marie. Rood in verschillende tinten, zoals u ook merkt in onze fotoreeks. Met 'Brown Sugar' van The Rolling Stones sloot Rockline dan toch nog in extremis met een tikkeltje échte rocknostalgie. 

VROB Evenementenradio, tot zondagavond 15 december om 20.00 uur live vanuit de studio ter hoogte van EDUGO Lochristi. Op de kerstmarkt mag u live interventies verwachten. Na een korte rustpauze is de vrije radio er opnieuw komend weekend voor de XL-versie vanuit Speurdonkhof in de Busstraat in Zaffelare. 97.2 Mhz is de frequentie waar u moet zijn. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio