Bestuurder had voorlopig rijbewijs

Verdachte (21) die 16-jarige fietser doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, was onder invloed van drugs en alcohol

Verdachte (21) die 16-jarige fietser doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, was onder invloed van drugs en alcohol
Vorselaar -

Op de Molenbaan in Vorselaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag een jonge fietser van 16 jaar aangereden. De bestuurder heeft zich niet om zijn slachtoffer bekommerd en is doorgereden. Toen de fietser zaterdagochtend rond 8 uur werd aangetroffen, kon geen hulp meer baten. De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt, die werd verhoord en wordt zondag voor de onderzoeksrechter geleid. De verdachte was onder invloed van alcohol en drugs. Bovendien had hij een voorlopig rijbewijs.

Het ongeval met vluchtmisdrijf werd ontdekt door de bestuurder van een geparkeerde vrachtwagen die nog even iets uit zijn voertuig wilde halen. “Ik was bijna aan mijn vrachtwagen toen ik eerst een vernielde fiets zag tussen de bomen. Het fietslicht brandde nog. Er lagen ook wat brokstukken. Dan zag ik die jongen liggen. Verder was er niemand in de buurt. Ik heb meteen de hulpdiensten gebeld”, vertelt de man aangedaan.

De politie sloot de Molenbaan af voor het verkeer in afwachting van de komst van een verkeersdeskundige. Het slachtoffer heet Ian Goormans, een jongen van 16 uit de buurt. Het precieze tijdstip waarop de aanrijding gebeurde, is nog niet bekend.

Het ongeval gebeurde in een bos op het smallere stuk van de Molenbaan, tussen Molenheide in Vorselaar en de gemeente grens met Grobbendonk. In de onmiddellijke omgeving staan geen huizen.

Onder invloed

Op de plaats van het ongeval werd onder meer een zijspiegel aangetroffen, die wellicht afkomstig is van het voertuig dat bij het ongeval betrokken was. De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt. “Hij wordt verhoord”, meldt woordvoerder Caroline Vanderstokker van het parket in Antwerpen. Zaterdagnamiddag raakte bekend dat hij onder invloed reed. “Betreft een 21-jarige man uit Grobbendonk. Hij beschikt enkel over een voorlopig rijbewijs en mag dus niet in weekendnachten rijden”, aldus het parket in een persbericht. “De verdachte legde een positieve drugstest af. Hij verklaart dat hij ook onder invloed van alcohol reed. In zijn verklaring stelt hij dat hij zich wel had gerealiseerd dat hij iets had aangereden, maar dat hij niet wist dat om een fietser ging.”

De moeder van het slachtoffer, Sue Verhoeven, postte onderstaande boodschap op Facebook, samen met een foto van haar overleden zoon.

Corrigeer

MEER NIEUWS