FOTO. Na de regen... komt de 31ste editie van de kerstmarkt

Even gingen er geruchten dat het stormweer en de regen de overhand zouden halen op de gezelligheid van de kerstmarkt, maar zaterdag nog werd er besloten dat het evenement voor de eenendertigste keer gewoon doorging. Aan de kant van het dorp, waar het al enkele jaren doorgaat. De breedste kant dus. Breedste glimlach ook bij vzw 't Amusement, want het bleef - op een paar verdwaalde druppels in de namiddag door - zo goed als droog. Reden genoeg voor bekend en zeer bekend Lochristi om af te zakken naar de klassieker van midden december.

Heel wat eet- en vooral drinkstanden, en de lokale horeca die natuurlijk met een extra-terrasje zijn graantje meepikt aan beide kanten van het centrum. Dat is het vaste stramien waar de kerstmarkt rond gebouwd is. Dit jaar heel wat minder stands én ook een erg vlotte doorgang op alle uren van de dag. Het gedrum en geduw van enkele jaren terug lijkt wel definitief achter de rug.

Enkele lokale handelaars - eentje was tevreden met de verkoop, maar niet met het feit dat ze in de namiddag al duchtig bestolen was - werden aangevuld met een aantal initiatieven voor het goede doel, met onder meer het onvermijdelijke Koester, een nieuwe stand van Long May You Run en naaktkalenders ten voordele van de bouw van Chiro Reinaert. Kermisattracties op een kerstmarkt zorgen een beetje voor een stijlbreuk, maar ook kinderen moeten natuurlijk iets te doen hebben. Voeg daar nog de kerstman(nen) en de levende kerststal van de oud-KSA-leiding van Zeveneken bij en iedereen keerde toch weer tevreden terug bij droog weer.

Evenementenradio VROB zorgde voor een eerste decemberweekend vanuit de mobiele studio ter hoogte van EDUGO. Dat kon u hier al lezen. Wie van de rust en de échte intieme kerstsfeer hield, kon na 18 uur in een overvolle Sint-Niklaaskerk terecht voor een prachtig concert van de jeugdband van de Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen en het kinderkoor Tumult. Wie er niet langsliep, miste wel de mooiste beleving van de dag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio