Studentenclub KVHV (tijdelijk) niet welkom in gebouwen van Stad Gent

Studentenclub KVHV (tijdelijk) niet welkom in gebouwen van Stad Gent

Foto: Wikipedia/Freakyhistoryguy

Gent -

De studentenvereninging KVHV mag geen lokalen van de Stad Gent gebruiken, zolang ze geschorst is door de Gentse universiteit. Dat heeft schepen van Jeugd, Elke Decruynaere (Groen), maandag gezegd in de gemeenteraad.

De studentenclub houdt onder meer elke november een cantus in de grote zaal van het Gravensteen, onder de naam Uylenspiegelfeesten. Die herdenkt de beruchte ‘bezetting van het Gravensteen’, toen studenten in 1949 protesteerden tegen het verhogen van de bierprijs.

LEES OOK. UGent schorst KVHV voor twee maanden na seksistische Hoeyberghs-lezing

Elke door de UGent erkende studentenvereniging mag de gebouwen en lokalen van de Stad huren voor activiteiten. Omdat de UGent het KVHV wil schorsen, na heisa over seksistische uitspraken van chirurg Jeff Hoeyberghs, zal de club ook geen lokalen van de Stad mogen gebruiken.

Na een voorzet van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui zei Decruynaere in de gemeenteraad dat “KVHV niet meer voldoet aan de voorwaarden van het reglement, zolang haar erkenning is ingetrokken”. “Ik zal daarvoor het nodige initiatief voorleggen, zodra de schorsing ingaat.”

LEES OOK. De rode pil van Jeff Hoeybergs: chirurg verwijst op Facebook zelf naar extreem seksistische ‘Red Pill’-beweging

 

Corrigeer

MEER NIEUWS