Chris Dusauchoit daagt veebedrijf voor rechter wegens mogelijke milieuovertredingen

Chris Dusauchoit daagt veebedrijf voor rechter wegens mogelijke milieuovertredingen
Holsbeek -

Een veehouder moet zich medio juni volgend jaar voor de correctionele rechtbank van Leuven verantwoorden op verdenking van inbreuken op de milieuwetgeving in en rond zijn bedrijf in Holsbeek. Buurman en tv-presentator Chris Dusauchoit diende een klacht in tegen eigenaar Teofiel S. na een aanslepende ruzie over geurhinder en een vliegenplaag.

Teofiel S. is gedagvaard samen met zijn bvba Gildan en de nv Sobivet. Er zijn vier benadeelde partijen: Dusauchoit, een tweede particulier, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen (NGROD).

De vete tussen Dusauchoit en zijn buurman begon met een boze tweet van de televisiefiguur in april 2018. Daarin hekelde Dusauchoit een vliegenplaag die door S. veroorzaakt zou zijn en een uitbreiding van het veebedrijf zonder vergunning. De milieu-inspectie legde eind juni vorig jaar maatregelen op om de vliegenplaag in te dijken. Het landbouwbedrijf moest de opvanggoten van kalvermest leegmaken en reinigen met een speciaal product.

Het gemeentebestuur van Holsbeek stuurde enkele dagen later een gespecialiseerde firma voor de opkuis van de kalverstallen omdat de maatregelen van de uitbater onvoldoende efficiënt waren gebleken. Teofiel S. draaide zelf op voor de kosten, die opliepen tot 30.000 euro.

Na ruim anderhalf jaar bekvechten werd de zaak ingeleid voor de Leuvense rechtbank en voor behandeling ten gronde vastgelegd op 15 juni 2020.

LEES OOK. Buurman die vliegenplagen veroorzaakte bij Chris Dusauchoit wordt voor rechter gedaagd: “Dit is heel goed nieuws”

Corrigeer

NIEUWS