Eigenares van hond die tussen veldrijders in Overijse liep praat voor het eerst: “Ik schaam me dood”

Eigenares van hond die tussen veldrijders in Overijse liep praat voor het eerst: “Ik schaam me dood”

De Mechelse scheper liep mee met de renners Foto: Belga

Het was wellicht het beeld van de cyclocross in Overijse, vorige zondag. Plots liep een jonge hond achter de renners aan. De eigenaar van de Mechelse scheper heeft nu voor het eerst gereageerd en schaamt zich voor het voorval.

LEES OOK. Loslopende hond zorgt voor opschudding in Druivencross

“Ik schaam me dood”, legt de Nederlandse eigenares van de Mechelse herder uit aan Sporza. “Ik had de hond vastgemaakt om de kledij van mijn crossende zonen weg te steken, maar toen de renners eraan kwamen, geraakte hij los en was hij niet meer te houden.”

“Toen heb ik de politie geroepen. Zowel zij als de renners waren gelukkig niet boos. Ik zag achteraf de beelden en hoe dat de mensen er gelukkig om moesten lachen. Maar ikzelf vond het heel vervelend. Ik heb er zelfs van wakker gelegen.”

Maar de Nederlandse dame is niet van plan om haar hond nu thuis te laten, zegt ze. “Hij zit anders veel te lang thuis. We gaan bijna elk weekend. Hij gaat nog naar de hondenschool, dus misschien is het onze fout om hem meteen in zo’n drukte te zetten. Hij moet er langzaam mee leren omgaan.”

Gelukkig kwam het niet tot valpartijen en kon een toeschouwer de hond, die zijn leiband nog aan had, vangen.

Veel renners brengen hun hond mee naar de wedstrijden. Ook Corinne Poulidor, de dochter van de onlangs overleden Raymond Poulidor en moeder van veldrijders Mathieu en David Van der Poel, werd zondag op de omloop gesignaleerd met hun twee dalmatiërs.

LEES OOK. Mathieu van der Poel herstelt orde ondanks loslopende hond: “Het was nog een mooie ook”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.