Roeselare wint in Champions League volleybal na thriller bij Novi Sad

Roeselare wint in Champions League volleybal na thriller bij Novi Sad

Foto: Photo News

Roeselare heeft dinsdag op de derde speeldag in groep E van de Champions League volleybal met 2-3 gewonnen bij het Servische Novi Sad. De wedstrijd duurde net geen tweeënhalf uur, de setstanden bedroegen 21-25, 20-25, 25-22, 25-22 en 12-15.

Op de openingsspeeldag won Roeselare met 0-3 van het Duitse Friedrichshafen, een week later ging het met 0-3 de boot in tegen het Poolse Kedzierzyn-Kozle.

In het klassement schuift Roeselare voorlopig op naar de tweede plaats met vijf punten, Novi Sad blijft laatste met één punt. De vijf groepswinnaars en de beste drie nummers twee stoten door naar de kwartfinales.

Op de vierde speeldag, op 28 januari, gaat Roeselare op bezoek bij Kedzierzyn-Kozle. In groep C gaat Maaseik, dat aan de leiding staat na twee wedstrijden, woensdag op bezoek bij het Poolse Jastrzebski Wegiel.

Haasrode Leuven plaatst zich voor achtste finales

Haasrode Leuven heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van de Challenge Cup volleybal. Het won met 3-1 van het Turkse TOKAT Belediye Plevne, nadat het eerder al in Turkije was gaan winnen met 0-3.

De setstanden in de Leuvense Sportoase waren 25-19, 24-26, 25-22 en 25-23 na 1u44 spelen. In de achtste finales treft Haasrode Leuven het Hongaarse Boedapest, dat het Cypriotische Nicosia uitschakelde. Wanneer de twee ploegen mekaar precies treffen, moet nog uitgemaakt worden.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen