Organisator Esther Verhamme: "Nooit gedacht dat we zelfs maar vorig jaar gingen evenaren"

SportYves tegen Kanker klokt af op recordbedrag van 27.135 euro

De tweede editie van SportYves tegen Kanker, het loop-, wandel- en fietsevenement ter nagedachtenis van sportschepen Yves De Lausnay, is meteen goed voor een record op verschillende vlakken. Het initiatief van plusdochter Esther Verhamme en haar mama Mieke Mertens leverde afgelopen weekend liefst het gigantische bedrag van 27.135 euro op voor Kom op tegen Kanker. "Nooit verwacht", reageert Esther. "Onze vrijwilligers en het warme hart van zo veel deelnemers zijn zeker ons geheim."

Wandelen, lopen en fietsen voor het goede doel in de buurt van de Damvallei: vorig jaar nam het een bescheiden start, vooral ter nagedachtenis van sportschepen Yves De Lausnay, die steeds als een erg sociaal bewogen en geliefde politicus voor iedereen klaar had gestaan. Maar het initiatief nam, mee gedragen door de warme persoon die er zijn naam aan gaf, meteen een hoge vlucht. Een opbrengst van 23.480 euro was toen al gigantisch.

Iedereen hield er een goed gevoel aan over, en de organisatoren maakten meteen bekend dat ze voor een tweede editie zouden gaan. "We zijn er met een bang hartje aan begonnen, want we hadden nooit gedacht dat we het bedrag van 2018 zouden kunnen evenaren. Toch zijn we ervoor gegaan en hebben we er van de eerste minuut van de voorbereiding stiekem op gehoopt om beter te doen", reageert Esther op het resultaat. "Maar nooit gedacht dat we het prachtige cijfer van vorig jaar gewoon zouden verpletteren", lacht ze. 

In totaal stapten en liepen 522 sportievelingen rond het Damvalleimeer op een schitterende zonnige, droge en 'warme' dag. 183 fietsers gingen in groep op tocht, 19 enthousiastelingen kozen voor de familietocht en 22 kindjes amuseerden zich in het kinderdorp. In totaal werden er 1816 rondjes rond het groenste plekje van Destelbergen afgelegd. Een indrukwekkend lijstje voor een evenement dat vorig jaar nog in zijn kinderschoenen stond.

Zondagochtend bleek al meteen dat er heel wat was bijgeschaafd: een 'dubbel' parcours voor de wandelaars en lopers, een nog uitgebreidere gezellige overdekte kerstmarkt met eet- en drinkstandjes vlakbij het parcours, een cosy ingerichte pauzetent, een wensboom voor "Iedereen zijn Yves", de verkoop van halsverwarmers, en zoveel meer. Details die duidelijk maakten dat de organisatoren en hun ruime team gedreven vrijwilligers niets aan het toeval hadden overgelaten. Met het gekende resultaat. De Warmste Week moet dan nog wel beginnen, maar beter wordt het alvast niet meer in Destelbergen!

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio