Lotto-Soudal bindt sprinttrein langer aan zich: topsprinter Caleb Ewan en zijn lead-outs verlengen contract

Lotto-Soudal bindt sprinttrein langer aan zich: topsprinter Caleb Ewan en zijn lead-outs verlengen contract

Foto: REUTERS

Lotto-Soudal is op stage in Mallorca, waar het woensdag groot nieuws aankondigde. De Belgische ProTour-formatie verlengt namelijk de verbintenissen van drie belangrijke pionnen. Speerpunt Caleb Ewan (25) zette net als Jasper De Buyst (26) en Roger Kluge (33) zijn krabbel onder een contract tot 2022.

Ewan werd afgelopen winter weggehaald bij het Australische Mitchelton-Scott. Hij moest André Greipel doen vergeten in de massaspurts. Dat deed hij met verve. Ewan boekte 14 zeges in 2019, waaronder twee ritten in de Giro en drie in de Tour.

In de sprinttrein van de Australiër hebben De Buyst en Kluge een belangrijke rol als lead-out. Ook zij zullen de komende drie seizoen in de rood-witte kleuren van Lotto-Soudal te zien zijn. De Buyst is al een oudgediende en begint in 2020 aan zijn zesde seizoen bij de ploeg, Kluge kwam vorige winter samen met Ewan over van Mitchelton-Scott.

Ewan: “De Buyst is beste lead-out die ik ken”

Sprinter Ewan reageerde enthousiast over zijn nieuwe verbintenis. “Ik wilde voor drie jaar bijtekenen, maar wou ook dat Jasper en Kluge dat deden. Zonder hen lukt het veel minder. Jasper is de beste lead-out die er is en hij zal nog verbeteren. Ik wil hem voor de rest van mijn carrière aan mijn zijde”, zwaaide de Australiër met lof.

Er werd ook meteen wat meer info gegeven over het programma van de 25-jarige spurtbom in 2020. Ewan start in Tour Down Under en trekt vervolgens naar de Tour UAE en Parijs Nice, om zo het eerste grote doel Milaan Sanremo voor te bereiden. Net als vorig jaar staat de dubbel Giro-Tour op de agenda. In het voorjaar zal hij normaal gezien ook twee keer in België starten: de Driedaags Brugge-De Panne en de Scheldeprijs staan op de agenda.

Lotto-Soudal bindt sprinttrein langer aan zich: topsprinter Caleb Ewan en zijn lead-outs verlengen contract
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.