Man die ex probeerde te wurgen, krijgt 18 maanden celstraf

Man die ex probeerde te wurgen, krijgt 18 maanden celstraf
Gavere -

Een vijftiger uit Gavere is veroordeeld voor extreem partnergeweld. Op 24 november vorig jaar liet het slachtoffer de beklaagde binnen in haar woning in Wielsbeke zodat hij na de relatiebreuk zijn laatste spullen zou kunnen ophalen. Maar dat verliep helemaal anders.

“Mijn cliënte is nipt ontsnapt aan de dood”, aldus haar advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen, wilde ze de politie bellen maar de beklaagde gooide haar gsm stuk. Daarna moest ze tal van slagen incasseren. Ondanks de smeekbede om te stoppen, werd het geweld steeds erger.”

De beklaagde probeerde het slachtoffer twee keer toe te wurgen. Ook dreigde hij ermee haar uit het raam te gooien. Het slachtoffer slaagde er uiteindelijk in om haar huis uit te vluchten, maar de beklaagde achtervolgde haar en gaf haar op straat nog tal van vuistslagen. Het geweld stopte pas toen omstaanders ingrepen. Volgens het parket ging het om poging doodslag, maar dat werd door de verdediging betwist. “Ik heb verschrikkelijke dingen gedaan, maar wilde haar zeker niet dood. Ik was er zelfs om het allemaal goed te maken, maar het liep heel anders”, zei de beklaagde.

De rechter herkwalificeerde de feiten naar opzettelijke slagen en verwondingen. De beklaagde kreeg een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden. Hij moet werken aan zijn alcohol- en agressieproblematiek. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 5.284 euro betalen.

Corrigeer

NIEUWS