Speelplek maakt deel uit van speelweefsel in zuidrand

Kinderen bouwen wilgenhutten naast klimaatbos

Kinderen bouwen  wilgenhutten naast klimaatbos

Lintse kinderen bouwen een wilgenhut. Foto: Filip Spoelders

Lint -

Leerlingen van de gemeentelijke basisschool van Lint hebben op de speelheuvel naast het jonge klimaatbos aan Luitersheide wilgenhutten gebouwd. De speelplek maakt deel uit van het speelweefsel in zeven gemeenten van de Antwerpse zuidrand. Tijdens deze activiteit kregen de leerlingen ook les over het bos en het leven in het water bij de poel op het terrein.

Begin deze week hebben leerlingen van de school Albrecht Rodenbach in Hove ook wilgenhutten gebouwd, maar dan in het landschapspark Frijthout.

Het bouwen van wilgenhutten maakt deel uit van het speelweefselproject dat gesubsidieerd wordt door de provincie Antwerpen, met cofinanciering van de Streekvereniging Zuidrand. Hierbij werden het voorbije jaar zeven natuurlijke speelplekken aangelegd in de Antwerpse Zuidrand. Naast de locaties in Lint en Hove bevinden de andere plekken zich aan de Koude Beeklaan in Borsbeek, het Elzenplein in Mortsel, het Hazelbos in Edegem, de Staf Van Elzenlaan in Kontich en het Reukenspad in Aartselaar. “Spelen en bewegen in de natuur heeft heel wat positieve gevolgen voor onze gezondheid. Zo is bewezen dat het stressniveau daalt, dat het concentratievermogen stijgt en dat contact met de natuur onze immuniteit kan versterken”, zegt gedeputeerde Jan De Haes (N-VA).

Filip Spoelders

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio