Moeiteloze kwalificatie van Hermes Oostende tegen Sloveense vice-kampioen

Moeiteloze kwalificatie van Hermes Oostende tegen Sloveense vice-kampioen

Foto: Rudy DECLERCK

Hermes Oostende heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de achtste finales van de CEV-cup, de tweede continentale clubcompetitie. Na de 0-3-zege in Slovenië gunden ze Kovac en co ook nu geen enkele set/ 3-0. Driemaal benutten de groen-gelen de tweede setbal: Verbinnen, De Boeck en topschutter Coolman.

Na 45 minuten had Hermes Oostende het ticket voor de achtste finales van de CEV-cup beet. Die kwalificatie kwam nooit in gevaar. In de initiële set rushten ze naar 11-5. Die kloof bleef zes punten tot 19-13. Toen duwden Coolman en co door. Verbinnen benutte de tweede setbal. De Slovenen bleven tot 9-8 in het spoor van de thuisploeg. Bland nam toen enige afstand: 15-9. Kovac en haar maats konden dit niet meer herstellen. De Boeck scoorde aan 25-19 de tweede setbal via een tegenstander. In de derde deelbeurt kregen De Boeck en van der Woude hun plaats in het team. Tot 19-20 hoopte Nova Gorica, de vice-kampioen van Slovenië, op de eerredder. Niets van! Ook nu was de tweede setbal beslissend. Coolman kende geen genade.

In de achtste finales ontvangt Hermes Rekkenshop Oostende de winnaar van het duel tussen het Tsjechische Prostejov en Asterix Beveren. Die match heeft donderdagavond plaats. Asterix won de heenmatch thuis met 3-2.

HERMES OOSTENDE: Biebauw 5, Coolman 14, Van Acker 4, Zakoscielna 6, van der Woude 1, De Boeck 5, De Wulf, De Tant, Verbinnen 8, Bland 5.

NOVA GORICA: Ferlinc 2, Gorsek 1, Velikonia Grbac 4, Spanou 4, Forstnaric 5, Pia Blazic 4, Taja Blazic, Kovac 21, Leban 3, Jovanovic 1.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen