Michel Lelièvre in elkaar geslagen en beroofd

Michel Lelièvre in elkaar geslagen en beroofd
Brussel -

Michel Lelièvre, de voormalige kompaan van Marc Dutroux, is woensdag in Anderlecht aangevallen door twee of drie mannen. Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek is geopend voor opzettelijke slagen en verwondingen en vernielingen. Er is nog niemand opgepakt.

Volgens zijn advocate meester Benjamine Bovy werd Lelièvre herkend toen hij dinsdag zijn kamer verliet in Anderlecht. Hij werd op straat uitgescholden voor het vuil van de straat en maakte zich snel uit de voeten. Omdat hij ’s avonds niet naar huis durfde, nam hij contact op met de justitie-assisent die akkoord ging dat hij uitzonderlijk elders de nacht kon doorbrengen dan op zijn vaste verblijfplaats.

Toen hij de volgende ochtend, woensdag dus, thuis kwam bleek dat onbekenden zijn kamer waren binnengedrongen en hadden doorzocht. Er waren enkele zaken verdwenen.

Toen hij even later buiten kwam, werd hij door twee of drie onbekenden aangevallen. Hij kreeg verschillende rake klappen in het gezicht en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

“De feiten vonden woensdag plaats in Anderlecht, tussen 12.00 en 13.00 uur”, zegt parketwoordvoerster Willemien Baert.

“Er is een onderzoek geopend voor opzettelijke slagen en verwondingen en vernielingen.”

Over zijn verwondingen wil het parket geen uitspraken doen.

Volgens zijn advocate hield Lelièvre verschillende zware bloeduitstortingen over aan de aanval.

De politie zegt dat de gewezen handlanger van Dutroux geen speciale bescherming krijgt maar dat ze wel geregeld langs zijn verblijfplaats patrouilleren. Omdat Lelièvre beseft dat iedereen hem haat, laat hij zich zelden in het openbaar zien.

Michel Lelièvre, die in 2004 tot 25 jaar cel werd veroordeeld, heeft op 2 december de gevangenis onder strikte voorwaarden mogen verlaten. Zo mag hij geen drank of drugs gebruiken en mag hij niet in de buurt komen waar zijn slachtoffers of hun nabestaanden wonen.

Nu bekend is waar hij verblijft, zal hij wellicht op zoek gaan naar een ander adres.

LEES OOK. Met Michel Lelièvre komt nu ook het drugsverslaafde slaafje van Dutroux vrij (+)

bekijk ook

Michel Lelièvre komt vervroegd vrij zonder enkelband

Exclusieve beelden: Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees