Apple wil satellieten gebruiken voor internetverbinding

Apple wil satellieten gebruiken voor internetverbinding

Foto: rr

Apple wil dat iPhones, iPads en andere apparaten over een paar jaar rechtstreeks via speciale satellieten verbinding kunnen maken met het internet. Binnen vijf jaar zou het netwerk klaar moeten zijn. Het is niet duidelijk of Apple zelf ook satellieten wil ontwikkelen, of dat het bedrijf zich richt op technologie om gebruik te maken van de satellieten van anderen.

Het project staat nog in de kinderschoenen, meldt persbureau Bloomberg, maar topman Tim Cook zou het als een prioriteit zien.

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van zakenman Elon Musk, heeft al een vergelijkbaar project. Dat heet Starlink. In de afgelopen maanden zijn er al meer dan honderd kleine satellieten gelanceerd en het moeten er uiteindelijk meer dan 10.000 worden. Die satellieten moeten zorgen voor snel internet op aarde en op termijn ook in de ruimte. Ook Amazon en Facebook werken aan internetsatellieten.

Het Apple-project wordt geleid door Michael Trela en John Fenwick. Zij stonden eerder aan het roer bij Skybox Imaging, dat de aarde vanuit de ruimte in kaart bracht. Het werd in 2014 verkocht aan Google.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees