Michel Lelièvre mocht niet van naam veranderen

Michel Lelièvre mocht niet van naam veranderen

Michel Lelièvre bekomt op straat nadat hij in elkaar geslagen werd. Foto: rr

Nadat hij er rake klappen kreeg en z’n appartement kort en klein geslagen werd, is terugkeren naar Anderlecht geen optie meer voor Michel Lelièvre. “Als hij hier nog eens komt, doen we hem hetzelfde aan als wat hij die kinderen heeft aangedaan”, zeggen zijn belagers in Sudpresse. Volgens zijn advocate, Benjamine Bovy, kan hij “rekenen op de sociale diensten en op een kring van kennissen, onder wie gewezen gevangenisbezoekers, om hem aan een nieuw onderkomen te helpen”.

Liesbeth Wyseur, woordvoerster van de Justitiehuizen, bevestigt dat Lelièvre van woonplaats mag veranderen, áls hij de opgelegde voorwaarden voor zijn vrijlating respecteert. Zo heeft hij verbod gekregen om in de buurt te komen van slachtoffers of nabestaanden.

Van naam veranderen om de kans te verkleinen dat hij nog eens gezocht en gevonden wordt, is blijkbaar geen optie. “Enkele jaren geleden diende Lelièvre al eens een aanvraag in om van naam te veranderen. De minister, die hier als enige over kan beslissen, gunde het hem echter niet. En een tweede aanvraag indienen, is naar verluidt onmogelijk”, aldus de advocate.

bekijk ook

Michel Lelièvre komt vervroegd vrij zonder enkelband

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees