Marie Verhulst is het nieuwe baasje van Samson: “Ik dacht dat papa een grapje maakte toen hij het vroeg”

Video: Studio 100

Zeg niet langer ‘Samson & Gert’, maar wel ‘Samson & Marie’. Marie Verhulst (24) volgt haar vader Gert (51) op als het nieuwe baasje van ’s lands bekendste hond. Ze kwam gisteren uit een grote rode geschenkdoos tevoorschijn tijdens de eerste afscheidsshow van het iconische duo. “Papa vroeg het me na een etentje. Ik dacht eerst dat hij een grap maakte.”

“Ik ben heel blij dat ik dit nieuws eindelijk mag delen. De vraag kwam anderhalf jaar geleden al. Dat stilhouden was niet vanzelfsprekend. Zelfs de crew wist niet wie papa zou opvolgen. Het moment waarop ik uit een groot cadeau kom, hebben we zelfs niet gerepeteerd.”

Gisternamiddag was het zover: toen kwam Marie Verhulst tevoorschijn tijdens de eerste afscheidsshow van Samson & Gert, als “extra baasje” van Samson. De hele tijd zat ze te wachten in een gigantische rode cadeaudoos, om er aan het einde van de show uit te springen en meteen haar eerste liedje te zingen met haar nieuwe hond Samson.

Marie Verhulst is het nieuwe baasje van Samson: “Ik dacht dat papa een grapje maakte toen hij het vroeg”
Foto: BELGA

Al is Samson niet zo nieuw voor haar. “Ik regisseer al vier jaar mee de kerstshows, ik ben met Samson vertrouwd”, zegt ze. “Ik heb wel enkele oude afleveringen opnieuw bekeken. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar toch gaf papa me geen richtlijnen of tips. Ik ga vooral proberen om geen exacte kopie te worden van mijn vader.” Wat vaststaat, is dat er toekomst is voor Samson en Marie. “Het is de bedoeling dat ik dit jaren ga doen. Niet zomaar een jaartje en daarna weer wat anders.”

Studio 100 en zijn projecten zijn geen onbekend terrein voor dochter Verhulst. Als kind groeide ze op met Samson en ging ze mee naar de opnames. En naast de kerstshows, presenteerde ze vorig jaar ook De grote Sinterklaasshow mee. Dat ze kan zingen, dansen en acteren bewees ze al met haar rol als Charlie in de populaire jeugdreeks Ghost rockers. Sinds 2018 is ze eveneens aan de slag bij Studio 100 TV als presentatrice en schermgezicht. En nu mag ze dus ook de versprekingen van Samson corrigeren.

Samson zoekt Gert overwogen

“Het is niet de bedoeling dat je nog veel vragen aan mij stelt. Ik verdwijn”, zegt Gert Verhulst grappend na de show. Maar we willen toch wel graag weten waarom hij voor Marie koos. “Ze kende iemand binnen het team, dat helpt. (lacht) En zo blijft de hond binnen de familie. Heel even hebben we een Samson zoekt Gert overwogen, maar dat werd snel van tafel geveegd. Dat leek ons niet zo’n goed idee.” “Papa vroeg het mij informeel, na een etentje”, zegt Marie. “Ik dacht eerst dat hij een grap maakte.”

Later zal moeten blijken of ook Alberto, meneer de burgemeester en Van Leemhuyzen aan boord blijven. Of Marie en Samson een nieuwe tv-reeks krijgen, is nog niet beslist. Zeker is dat op 10 januari de clip gelanceerd wordt voor de single Marie en Samson, het nummer dat gisteren voor de eerste keer werd gezongen. “Alle opties liggen open. We gaan eerst de tachtig shows afwerken”, zegt Gert.

Je heel ondeugende, maar lieve hond na dertig jaar achterlaten bij een nieuw baasje, dat dan ook nog eens je dochter is. Het moet toch wat doen met een mens. “Het was een emotionele voorstelling”, beaamt Verhulst. “Half emotioneel, eigenlijk. Bij de laatste voorstelling wordt dat vermoedelijk héél emotioneel. Natuurlijk ga ik het missen. Was dat niet zo, dan zou dat betekenen dat ik het te lang heb gedaan.”

Marie Verhulst is het nieuwe baasje van Samson: “Ik dacht dat papa een grapje maakte toen hij het vroeg”
Zo zou het maar net kunnen zijn. Foto: rr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees