Emilie (20) sterft nadat ze uit wagen wordt geslingerd bij zware crash, bestuurder reed onder invloed

Emilie (20) sterft nadat ze uit wagen wordt geslingerd bij zware crash, bestuurder reed onder invloed
Ichtegem / Oostkamp -

Een vrouw van 20 uit Oostkamp is zondagochtend om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de Diksmuidebaan in het gehucht De Reiger in Ichtegem. Drie anderen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 5.30 uur op de lange, rechte weg tussen Diksmuide en Torhout. De auto, een BMW, met vier inzittenden reed richting Torhout toen de 23-jarige bestuurder de controle over het stuur verloor. De auto werd daarop tegen een woning gekatapulteerd, waarna het voertuig tegen een boom knalde en uiteindelijk enkele tientallen meters verderop op het dak van de wagen tot stilstand kwam.

(lees verder onder de foto)

Emilie (20) sterft nadat ze uit wagen wordt geslingerd bij zware crash, bestuurder reed onder invloed
Foto: dji

Geen gordel

Drie jongeren moesten uit het wrak bevrijd worden door de hulpdiensten. Een vierde, Emilie, zat achteraan in de wagen en werd bij de crash uit de auto geslingerd. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de vrouw uit Oostkamp te reanimeren, maar zonder succes. Emilie overleed ter plaatse. De procureur heeft intussen gemeld dat ze geen gordel droeg. De andere drie inzittenden, dat zijn de bestuurder en twee 18-jarige meisjes uit Gistel en Torhout, werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar raakten niet zwaargewond.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen andere wagens betrokken waren bij het ongeval. De 23-jarige bestuurder legde wel een positieve ademtest af. “Het rijbewijs van de jongeman werd meteen ingetrokken voor vijftien dagen”, zegt politiewoordvoerder Sylviane Michiels. Het voertuig reed ook te snel, maar de precieze snelheid moet nog onderzocht worden. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. De Diksmuidebaan was meer dan drie uur afgesloten voor het verkeer.

Goedlachse zorgkundige

Emilie werkte als zorgkundige in het woonzorgcentrum Ter Luchte in haar woonplaats Ruddervoorde. De verslagenheid is daar groot. “Ik ben het personeel zondagochtend gaan inlichten en het nieuws is hard aangekomen”, zegt burgemeester Jan De Keyser. “Emilie was een graag geziene, goedlachse en respectvolle zorgkundige. Ze werkte nog maar sinds 1 september in het woonzorgcentrum maar deed er wel al twee jaar haar stage. Omdat iedereen zo tevreden was over haar werd ze vast in dienst genomen. Haar overlijden is echt een verlies voor iedereen. Zeker voor haar collega’s die elke dag met haar samenwerkten. Zij zullen deze week een rouwhoekje inrichten in het woonzorgcentrum en het nieuws gepast laten doorsijpelen naar de bewoners.” Ook haar oude school, het Eureka Atheneum in Torhout, betuigde haar medeleven op Facebook. Over een afscheidsplechtigheid van Emilie is nog niets bekend.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees