Verkleumde Eli Iserbyt geeft op in Namen en moet zelfs worden weggedragen: “Ik besefte niet meer wat ik aan het doen was”

Verkleumde Eli Iserbyt geeft op in Namen en moet zelfs worden weggedragen: “Ik besefte niet meer wat ik aan het doen was”

Foto: playsports

Elis Iserbyt startte nog als leider in de Wereldbeker maar de cross in Namen werd een nachtmerrie: halfweg koers stapte hij totaal verkleumd uit koers: hij weende bittere tranen en moest worden opgevangen door zijn vriendin en zijn broer. “Ik besefte niet meer wat ik aan het doen was en ik mag blij zijn dat ik in die vele afdalingen niet gevallen ben”, reageerde hij ontgoocheld.

LEES OOK. Mathieu van der Poel wint helse cross van Namen na heroïsch duel met Toon Aerts: de wedstrijd van het jaar?

Iserbyt was totaal verkleumd: hij probeerde het nog met een extra jasje maar het kwaad was geschied. Tekenend was zelfs dat zijn broer hem na zijn opgave moest wegdragen...

Door deze opgave moet hij zijn leiderstrui in de Wereldbeker afgeven.

“Ik besefte niet meer wat ik aan het doen was: het werd gevaarlijk”

“Ik werd als eerste opgeroepen aan de start”, deed hij daarna zijn verhaal via persverantwoordelijke Simon Lamon. “Ik wist dat ik lang zou moeten wachten en het koud zou zijn, dus ik had me goed ingeduffeld. Ik heb geprobeerd om aan de start zo lang mogelijk warm te blijven, maar meteen na de start voelde ik al snel dat het niet goed zat. Mijn benen blokkeerden al snel van de koude, ik kreeg mijn hartslag ook niet boven mijn omslagpunt. Ik hoopte dat het nog zou verbeteren tijdens de wedstrijd, maar dat gebeurde niet.”

“In de tweede ronde werd ik helemaal slecht en toen ben ik even gestopt om een thermovest aan te trekken. Dat hielp een beetje, maar daarna kreeg ik het weer koud en kon ik gewoon niet meer verder. Ik ben gestopt, en dat was de juiste keuze want op het eind reed ik helemaal niet meer alert rond. Ik besefte niet wat ik aan het doen was en ik mag blij zijn dat ik in die vele afdalingen niet gevallen ben.”

“Het is niet de eerste keer dat me dit overkomt”

“Natuurlijk is het jammer dat ik mijn leidersplaats kwijt ben in het klassement”, vervolgde hij. “Zeker op zo’n manier, maar goed: het had erger kunnen zijn. Ik had kunnen vallen”, herhaalde hij nog eens. “Kijk, ik moet deze ervaring meenemen naar de toekomst, en daar lessen uit trekken. Het is niet de eerste keer dat me dit overkomt. Ook op het WK in Bieles had ik er last van. Ik vraag me af wat de oorzaak is, ik zat gewoon nooit echt in de wedstrijd. Ik wil dit niet nog een keer voor hebben. Ik ben blijkbaar gevoelig voor de koude. En het is jammer dat me dit overkomt in deze cross, want ik voelde me de voorbije week echt heel goed, klaar om te crossen.”

Iserbyt telt nu 52 punten achterstand op Toon Aerts. “Tja, er komen nog drie wedstrijden, maar ik denk wel dat het voorbij is. Ik ga het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Je weet nooit, maar ik heb uiteraard wel veel punten verloren.”

“Belachelijke reacties”

Ook zijn vriendin, Fien Maddens, ving de onderkoelde Iserbyt meteen na de finish op. Op Twitter klaagde ze echter over de vele reacties op de opgave. Nochtans is de reden daarvoor volgens haar niet ver te zoeken.

“Je kan je niet inbeelden hoe veel belachelijke reacties ik al heb gekregen op het feit dat Eli onderkoeld was”, klinkt het op Twitter. “Ik wens jullie toch allemaal veel liefde in deze dagen want jullie hebben het blijkbaar nodig. Hij was gewoon onderkoeld, wat kan voorkomen in zo’n extreem slecht weer en met zo’n enorm laag vetpercentage.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.