De topchef als keukenhulp: de meest gemaakte fouten bij het kerstdiner en hoe je ze kan vermijden

De topchef als keukenhulp: de meest gemaakte fouten bij het kerstdiner en hoe je ze kan vermijden

Foto: ISOPIX

Je kan een potje koken en je gezin zou je al lang drie sterren gegeven hebben. Maar met kerst schuiven er vijftien personen aan tafel, moet je meerdere gangen – én hapjes – uit je mouw toveren en mag het ook wat chiquer zijn. Hoe krijg je alles op tijd en warm op tafel? Zijn er gerechten die té ambitieus zijn? Hoe hou je rekening met vegetariërs en wat doet je met het dessert? Vier topchefs helpen je vier klassieke fouten te vermijden, zodat iedereen blij aan tafel zit, jijzelf inbegrepen.

De chefs die we raadpleegden:

• Filip Claeys van De Jonkman (**) in Brugge.

• Danny Horseele van Restaurant Horseele (*) in Gent.

• Matthieu Beudaert van Restaurant Beudaert in Kortrijk.

• Michael Vrijmoed ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken