FOTO. 750 brandweermannen zetten Deinze in vuur en vlam voor Warmste Week

Zondagvoormiddag verzamelden circa 750 brandweermannen in de brandweerkazerne te Deinze als voorbereiding voor hun stoetsgewijze rit naar Kortrijk, waar ze deel namen aan de apotheose van de Warmste Week. Onder het thema Brandweer ‘Fire For Life’ organiseerde de vzw Brandweervrienden een evenement waarbij de opbrengst ten goede kwam aan drie goede doelen waaronder de vzw Clini Clowns, de vzw Onafhankelijk Leven en Make-A-Wish.

Vooraleer ze in Deinze stoetsgewijs naar Kortrijk reden kregen ze allemaal een kop warme tomatensoep aangeboden. Maar liefst 220 liter, klaargestoomd door Soupa uit de Hallepoort te Deinze, gingen bij de brandweerlieden die de koude en regen trotseerden, gemakkelijk naar binnen.

Intussen gingen hun komst en kortverblijf in Deinze niet onopgemerkt voorbij. Zo kreeg burgemeester Jan Vermeulen, die samen met zijn collega-burgemeester Simon Lagrange van Zulte even kwam kijken, diverse sms’jes binnen waarbij op zondagmorgen om minder lawaai werd gevraagd. Op de binnenkoer van de kazerne zorgden een band en dj immers voor de nodige sfeer bij de brandweermannen die uit alle windstreken van West- en Oost-Vlaanderen waren aangevoerd met autocars en tientallen oude en in kerstsfeer gehulde brandweerwagens. Daaronder wagens uit Ardooie, Tielt, Middelkerke, Aarsele, Terneuzen en Sluiskil in Zeeland, Izegem, Kortemark en Roeselare. In de kou en de regen zorgden de brandweermannen uit Middelkerke zelfs voor de nodige warmte met een gasbrander. Eén van de brandweerwagens was uitgerust met een discobar terwijl een andere wagen toebehoorde aan het A-team.

Terwijl zijn zoon Jeffrey kort na de middag mooie luisterliedjes bracht om de ambiance wat te temperen, vroeg luitenant Marc Naessens van de brandweerpost Deinze zone Centrum aan alle deelnemers van deze sponsortocht om de sponsortocht richting Kortrijk verder te zetten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio