Groen licht voor Wout van Aert: hij mag van dokters voor het eerst sinds val in Tour aan wedstrijd deelnemen

Groen licht voor Wout van Aert: hij mag van dokters voor het eerst sinds val in Tour aan wedstrijd deelnemen

Foto: BELGA

Wout van Aert heeft van de dokters groen licht gekregen om vrijdag van start te gaan in de Azencross in Loenhout. De drievoudig wereldkampioen onderging een laatste medisch controle met positief gevolg.

De Kempenaar van Jumbo-Visma kwam afgelopen zomer ten val tijdens de dertiende etappe van de Tour de France, een individuele tijdrit met start en aankomst in Pau. Het dijbeen van Van Aert werd door een uitstekende nadar volledig opengehaald, bovendien liet de eerste behandeling in Frankrijk te wensen over. Wat volgde waren een lange revalidatie en de nodige twijfels. Van Aert sprak altijd de hoop uit dit seizoen nog te kunnen crossen maar wist niet goed waar of wanneer. Dat wordt dus nu vrijdag in de Azencross in Loenhout. Van Aert hoopt nog enkele wedstrijden te rijden en zich te kwalificeren voor het WK in het Zwitserse Dübendorf. In tegenstelling tot de voorbije jaren blijft hij ook na het WK nog even in het veld actief waardoor hij de start van het Belgische wegseizoen in de Omloop Het Nieuwsblad aan zich voorbij laat gaan.

“Ik wil me deze winter amuseren”, aldus Van Aert in een eerste reactie. “Ik wil de cross gebruiken om beter te worden. Qua resultaten zal het allicht een verloren jaar worden.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.