Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Loïc en zijn broer Audric bij de Kerstman en zijn opa Hubert, die apetrots was.if

Brief met hartenwens krijgt onverwacht gehoor

Loïc vraagt Kerstman op bezoek bij zieke opa

Ardooie/Oostende/Brakel

-

Bij Hubert Huysentruit (69) werd eind oktober longkanker vastgesteld. De man heeft nog maar een paar maanden te leven. Zijn kleinzoon Loïc (4) wenste dat de Kerstman op bezoek zou komen bij zijn opa en die wens ging zondag in vervulling.

In het Oost-Vlaamse Brakel is Hubert Huysentruit een bekend figuur. Al heel zijn leven is hij fotograaf en cameraman. Hij speelt ook al jaren drums in de band van schlagerzanger Salim Seghers en tot voor kort in het dansorkest Dance-Fever. Hubert staat bekend als een sociale en geëngageerde man, maar onlangs sloeg het noodlot toe. Toen bleek dat hij een kwaadaardige tumor heeft. Door uitzaaiingen heeft hij nog maar enkele maanden te leven.

“Pas eind oktober viel het verdict. Een kleine maand later was hij al volledig verlamd. De klap was zeer groot. Ik heb enkele weken tijd nodig gehad om alles een plaats te kunnen geven. Gelukkig zijn we een familie die ervoor kiest om heel open te zijn. Zo ben ik ook eerlijk geweest tegen mijn kinderen”, zegt dochter Nathalie (40). Zij woont met haar man Bart Dejaeghere (43) en haar zoontjes Loïc (4) en Audric (7) in Ardooie. Voor de familie zijn het geen fijne kerstdagen, maar ze proberen er toch het beste van te maken. Vorige maand nog trakteerde Salim Seghers Hubert op een etentje.

Gelachen en geweend

Afgelopen zondag wachtte hem nog een andere verrassing. Opa Hubert werd overgebracht naar het huis van zijn dochter in Ardooie voor een bezoek van de Kerstman. In de kerstwinkel Christmasworld in Oostende had Loïc een brief in de wensenbus gedropt. Hij vroeg of de Kerstman kon langskomen bij zijn zieke opa, omdat het zijn allerlaatste kerst zal zijn.

Nathalie Huysentruit Dochter van opa Hubert “We konden even onze zorgen vergeten, het was een mooi moment”

“Hij had dezelfde wens al gedaan bij Sinterklaas, maar zonder antwoord”, vertelt Nathalie. “We waren verrast toen we gecontacteerd werden. De Kerstman zou naar Ardooie komen.”

Nathalie installeerde een bed in de woonkamer en haalde haar vader op. De kinderen maakten slingers en er werden wafels gebakken. Het hele huis baadde in de kerstsfeer. Hubert was erg verrast toen de Kerstman en zijn elf aan de deur stonden. “Opa heeft er zeer hard van genoten”, zegt Nathalie. “De hele familie was er en het was best emotioneel. We hebben gelachen en geweend, maar voor even konden we onze zorgen vergeten. Het was een zeer leuke namiddag.” De Kerstman had ook cadeautjes mee. Opa Hubert was zeer trots op Loïc. “Straks zitten we allemaal samen om Kerstmis te vieren, maar het is nu al onvergetelijk.”

Verrassende brief

Ook voor Danny Bousse (55) van Christmasworld in Oostende was het bezoek aan Hubert een emotionele belevenis. Danny is al tien jaar professioneel Kerstman, maar kroop deze keer in de rol van elf. Zijn broer Jean-Pierre (60) was Kerstman van dienst. “De meeste brieven in de bus zijn vragen voor speelgoed, maar deze was toch wel heel bijzonder”, zegt Danny. “Wij stonden met onze mond vol tanden. Meteen sloegen mijn broer en ik de handen in elkaar en belden naar het nummer op het kaartje. Zo zijn we enkele dagen later met een cadeautje naar Ardooie afgezakt. Hubert zien, was een zeer emotioneel moment. Hij had de tranen in de ogen. Vorig jaar hebben we Secret Sleigh Belgium opgericht, waarmee we als Kerstman mensen bezoeken voor een goed doel. Dit paste daar perfect in”, besluit Danny.

Het beste van Enkel voor abonnees