FOTO. Vrijwilligers verwennen alleenstaanden op kerstavond

110 singles uit Deinze en Nevele mochten op kerstavond in het VTI hun voetjes onder tafel schuiven voor een speciaal voor hen georganiseerd feestje. 30 vrijwilligers onder leiding van diaken en leerkracht in het VTI Johan Van Wassenhove serveerden hen immers een mooi kerstmenu. Daarenboven trok iedereen naar huis met een kerstcadeautje.

Het was al voor het 27ste jaar op rij dat de alleenstaanden op kerstavond werden uitgenodigd en niet eenzaam de kerstavond moesten doorbrengen. Het idee ontstond 25 jaar geleden toen ere-stadssecretaris Yvan Vandenbrande na op pensioen te zijn gegaan alleen kwam te staan. Twee jaar geleden nam Johan Van Wassenhove dat mooi initiatief, ondanks het vele werk, over. Na een eerste succesvolle editie in de lokalen van Ten Bosse koos Johan dit jaar voor een nieuwe locatie in de feestzaal van zijn eigen school. Zeker omdat gehoopt werd dat het aantal alleenstaanden zou aangroeien na de fusie van Nevele met Deinze. Spijtig liepen de singles uit de fusiegemeente niet direct warm voor dit nochtans gezellig gebeuren, zeker op kerstavond.

“De sterre bleef stillestaan langs het kanaal”, zei een van de tafelgasten. Hoe dan ook, er was veel lof dat mensen zich op zo’n speciale avond blijvend inzetten voor de eenzamen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio