Parket: “Michel Lelièvre woont niet in Terhulpen”

Parket: “Michel Lelièvre woont niet in Terhulpen”

Michel Lelièvre. Foto: GIA

Michel Lelièvre, de voormalige handlanger van Marc Dutroux, woont niet in Terhulpen en ook niet in een andere gemeente die behoort tot de politiezone La Mazerine (Terhulpen, Lasne en Rixensart), dit in tegenstelling tot wat donderdag gemeld werd in bepaalde media. Dat heeft de procureur des konings in Brussel verklaard. Lelièvre werd op 2 december onder voorwaarden vrijgelaten. Hij werd op 18 december aangevallen in een woning in Anderlecht, waar hij toen verbleef.

De drugsverslaafde kompaan van Dutroux kreeg 25 jaar cel in 2004 als lid van de bende-Dutroux. Hij werd toen schuldig bevonden aan een lange reeks aanklachten, waaronder die van foltering en opsluiting van vier meisjes, waarvan er twee het met de dood bekochten.

Op 30 november had de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank besloten Lelièvre vervroegd vrij te laten. De rechter legde hem daarbij wel een reeks voorwaarden op. Zo moet Lelièvre Vlaams-Brabant, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Limburg en sommige delen van Brussel vermijden. Hij mag zich niet in de nabijheid van de slachtoffers ophouden. Bovendien mag hij geen alcohol of drugs gebruiken en moet hij het drugsmilieu vermijden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees