Sep Vanmarcke opnieuw strijdvaardig: ”Een monument winnen? Ik geloof er nog steeds in, ja”

Sep Vanmarcke opnieuw strijdvaardig: ”Een monument winnen? Ik geloof er nog steeds in, ja”

Foto: Photo News

Sep Vanmarcke (31) geeft nooit op. Ook in zijn tiende seizoen als prof blijven de voorjaarsklassiekers zijn voornaamste focus. De Kortrijkzaan heeft alvast veel vertrouwen in zichzelf én de ploeg. “De ploeg voor de klassiekers hangt sterker aan elkaar dan ooit”

Wellicht speelt het aantrekken van Jens Keukeleire een grote rol voor Vanmarcke. Keukeleire kwam over van Lotto-Soudal om de voorjaarskern van EF Education First te versterken. Vanmarcke ziet zijn landgenoot dan ook graag komen: “Dit team is zelfs sterker dan Team Garmin-Cervélo waar ik in 2011 voor reed.”

Een straffe uitstraak, want in dat jaar won Johan Vansummeren Parijs-Roubaix in het truitje van Garmin-Cervélo. Met ook nog Thor Hushovd, Tyler Farrar en Heinrich Haussler stond er toen een stevig klassiek blok. “Met uitzondering van Roubaix, was het wel gewoon een slecht jaar. Qua namen was het een goed team, maar ik geloof dat we er sterker voor staan dit jaar met Sebastian Langeveld, Alberto Bettiol, Jens Keukeleire en ik. We kunnen met vier man de finale rijden nu”, zegt Vanmarcke nog aan Cyclingnews. “Zo kunnen we op het einde van wedstrijden nog verschillende kaarten uitspelen.”

Sep Vanmarcke opnieuw strijdvaardig: ”Een monument winnen? Ik geloof er nog steeds in, ja”
Met Jens Keukeleire krijgt Vanmarcke er een waardevolle pion in de klassiekers bij Foto: BELGA

Alles op de klassiekers

Vanmarcke keek nog even terug op het voorbije seizoen, met gemengde gevoelens. “Mijn vierde plaats in Roubaix en de overwinning in de GP Plouay springen er inderdaad uit, maar door mijn val in de E3 Harelbeke was mijn voorjaar grotendeels om zeep. Er zat veel meer in. Vijf maanden voorbereiding verdwenen zomaar in de vuilnisbak. Ik was wel blij dat ik in de Ronde van Vlaanderen toch nog mijn werk voor de ploeg heb kunnen doen voor Alberto Bettiol.”

Sep Vanmarcke opnieuw strijdvaardig: ”Een monument winnen? Ik geloof er nog steeds in, ja”
In de GP Plouay stond er geen maat op Vanmarcke dit jaar’ Foto: Photo News

Ook de niet-selectie voor het WK in Yorkshire was een bittere pil voor Vanmarcke. “Ik was heel teleurgesteld dat ik er niet bij was. Zeker als je ziet in welke omstandigheden het WK betwist werd, denk ik dat het een parcours was waar ik wel uit de voeten kon.”

Zijn programma dit jaar zal vergelijkbaar zijn met de voorbije jaren. De Tour de la Provence in februari wordt een van de eerste wedstrijden voor de renner van EF Education First. De Omloop Het Nieuwsblad is de eerste grote afspraak op de agenda, nadien volgen dan de klassieke eendagswedstrijden. “Ik ben nog gemotiveerd en ga er alles aan doen om nog een klassieker op mijn palmares bij te schrijven. Als alles eens perfect loopt, kan ik zo’n koersen nog winnen, daar ben ik van overtuigd.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.