REACTIES. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verbaasden zichzelf in Loenhout, Eli Iserbyt reed “het stront uit zijn gat”

REACTIES. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verbaasden zichzelf in Loenhout, Eli Iserbyt reed “het stront uit zijn gat”

Foto: Photo News

De Nederlander Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft vrijdag de Azencross in Loenhout op zijn naam geschreven, voor Eli Iserbyt en de Nederlander Corné van Kessel. Wout van Aert werd vijfde bij zijn rentree in competitie nadat hij afgelopen zomer zwaar ten val kwam in de Ronde van Frankrijk.

LEES OOK. Wout van Aert laat zich opmerken, maar Van der Poel trekt opnieuw aan het langste eind in Loenhout na dolle inhaalrace

Van der Poel: “Het flitsende van vorig jaar is er niet”

Mathieu van der Poel zorgde ongewild voor een kijkstuk, na zijn val op de eerste brug: “Het was een heel lastige inhaalrace”, pufte hij nog na, meteen na de finish. “Het was een moeilijk parcours om zomaar posities op te schuiven. Aan die val kon ik eigenlijk niet veel aan doen: het was een zandzak die los lag op de brug. Het duurde dan ook even dat ik mijn fiets terug had omdat al die jongens voorbij kwamen. Ik kon niet veel anders doen dan rustig blijven.”

Toch moest hij een achterstand van 40 seconden overbruggen: “In de eerste rondes was ik in de verte aan het turen en dacht telkens dat ik de eersten zag, maar dat bleek telkens van niet. Ik verschoot er zelf een beetje van hoever ik achter zat, maar ik ben dan maar mijn eigen koers beginnen rijden en de ene na de andere renner proberen op te rapen. Tot ik ineens vooraan in de wedstrijd zat.”

Elis Iserbyt zorgde er echter voor dat de wereldkampioen nog diep moest gaan: “Bij mij was het beste er stilaan af na die inhaalrace en ik zat op de limiet, er zat dus niet veel meer op om hem te doen kraken. Heb dan maar het tempo hoog gehouden om hem in de fout te dwingen. (droog) Het flitsende van vorig jaar is er niet maar mijn basis is wel goed genoeg om het tempo hoog te houden. Dat komt door de iets andere aanpak, waarin we toch iets meer duurtraining houden in plaats van specifieke interval. Maar ik ben erg tevreden hoe de vorm momenteel is.”

REACTIES. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verbaasden zichzelf in Loenhout, Eli Iserbyt reed “het stront uit zijn gat”
Foto: Photo News

Vooraf had hij ten slotte ook voorspeld dat Van Aert vijfde zou worden, en zo geschiedde. “Gelukkig”, lachte de Nederlander. “Het was te verwachten, want ik had gevolgd wat hij aan het doen was en wist dat hij in vorm zou zijn.”

Van Aert: “ Publiek waar voor hun geld kunnen geven”

Wout van Aart finishte dus knap als vijfde. “Het deed heel veel deugd, ik heb echt genoten van het superleuke publiek en ik heb me zelfs kunnen tonen. Ja, ik ben meer dan tevreden.”

Hij toonde zich inderdaad meteen, door na een kanonstart zelfs de kop te pakken na de start: “Ja, dat heb ik nog niet verleerd”, lachte hij. “Ik zag een gaatje en wist dat het op dit parcours belangrijk was om goed weg te zijn, zo kon ik direct het publiek waar voor hun geld geven.”

REACTIES. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verbaasden zichzelf in Loenhout, Eli Iserbyt reed “het stront uit zijn gat”
Foto: BELGA

En hoe was het met zijn blessure van in de Tour de France, waardoor hij nu pas zijn comeback kon maken in het veld? “Ik heb er weinig last van gehad in de koers, in de tweede helft had ik misschien een beetje last in mijn rechterheup maar eigenlijk ging het heel goed want er waren toch enkele verraderlijke stukken waar je moest afstappen en die toch wel wat impact hadden op mijn rechterkant. Maar dat ging dus eigenlijk vlot en het voelde heel goed aan. En vijfde worden... Dat had ik echt niet durven hopen. Ik heb mezelf zeker verbaasd en dit is heel mooi om verder op te bouwen. Mooi dat ik direct een finale kon rijden, al moet ik ook Tim (Merlier, red.) bedanken omdat hij me even op sleeptouw nam.”

En nu? “Ik rijd al zeker Gulleghem (4/1) en het BK (12/1), daarna zullen we het bekijken. Het WK is heel mooi maar ik wil er niet naartoe om zomaar mee te rijden, ik wil enkel meedoen om te presteren. We zullen zien na het BK of we het mogelijk achten.”

Iserbyt: “Ik heb de stront uit mijn gat gereden”

Eli Iserbyt reed een bijzonder sterke wedstrijd in Loenhout. De leider in het DVV-klassement was duidelijk de betere van Corné van Kessel voorin, maar toen Mathieu Van der Poel kwam aansluiten, wist de West-Vlaming onmiddellijk hoe laat het was. “De tweede plaats was toen het hoogst haalbare. In de laatste ronde had ik het zeer lastig, maar daarvoor ging het wel zeer goed. Op technisch vlak was Mathieu duidelijk sterker, maar ik slaagde er toch in om de gaatjes steeds dicht te rijden.”

Bij het ingaan van de slotronde bleef Iserbyt zich vastbijten in het wiel van de wereldkampioen, maar finaal moest hij toch passen. “Toen we met z’n tweeën overbleven, probeerde ik gewoon zo lang mogelijk zijn achterwiel te houden. Ik heb de stront uit mijn gat gereden.” (lacht)

REACTIES. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verbaasden zichzelf in Loenhout, Eli Iserbyt reed “het stront uit zijn gat”
Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.