Alle grote kanonnen willen in 2020 naar de Tour de France: ook Team Ineos op volle sterkte, Egan Bernal slaat Giro over

Alle grote kanonnen willen in 2020 naar de Tour de France: ook Team Ineos op volle sterkte, Egan Bernal slaat Giro over

Foto: AFP

Na lang twijfelen heeft Egan Bernal (22) dan toch beslist om niet aan de start van de Giro te verschijnen. De Colombiaanse klimmer van Team Ineos stelt zo alles in het werk om zo fris mogelijk aan de start van de Tour te verschijnen.

De Colombiaan sprak eerder zijn liefde voor de Giro uit en dacht om de twee grote rondes te combineren, maar past nu toch voor de Italiaanse rittenkoers. De Giro vindt dit jaar plaats van 9 tot 31 mei, de Tour begint nauwelijks een kleine maand later op 27 juni. Te krap en dus wordt de Giro geschrapt uit het programma van Bernal. Ploegmaat Richard Carapaz wordt zo normaal de vooruitgeschoven pion in Italië.

Team Ineos lijkt zo op volle sterkte naar de start van de Ronde van Frankrijk te trekken in Nice. Met ook nog Geraint Thomas en Chris Froome heeft de Britse formatie 3 ex-winnaars van de grootste rittenwedstrijd ter wereld in zijn rangen. Chris Froome kan volgend jaar geschiedenis schrijven door zich in het selecte clubje te mengen van renners die de Tour 5 keer wisten te winnen.

Alle grote kanonnen willen in 2020 naar de Tour de France: ook Team Ineos op volle sterkte, Egan Bernal slaat Giro over
Naast Bernal zouden ook Geraint Thomas en Chris Froome een gooi doen naar de eindzege Foto: EPA-EFE

Op naar een tweestrijd met Team Jumbo-Visma?

Als Bernal, Thomas en Froome samen naar de Tour trekken, zit er een pittige strijd met Team Jumbo-Visma voor het geel aan te komen. De Nederlandse ploeg gaf eerder al aan om met Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk aan de start te komen van de Tour. Ook onze landgenoten Wout van Aert en Laurens de Plus zijn erbij. Hard tegen onzacht dus.

Ploegleider Nicolas Portal van Team Ineos maakt zich geen zorgen over de onderlinge samenhang tussen zijn 3 kopmannen. “Het is niet de eerste keer dat we zoveel talent kunnen voorleggen. We praten voortdurend met elkaar en dat gaat allemaal goed. Het is juist mooi om een mix te hebben van gevestigde renners en jong talent.”

De voornaamste deelnemers aan de Giro en Tour op een rijtje (onder voorbehoud):

Giro d’Italia : Carapaz, Nibali, S. Yates, Bardet, Majka, Fuglsang, Evenepoel, Formolo, G. Bennett, Soler, Zakharin

Tour de France: Bernal, Thomas, Froome, Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Pinot, Lopez, Porte, Landa, Quintana, Pogacar, Aru, Valverde, Mas, Buchmann, Mollema

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.