Al meer dan 10.000 stemmen voor het meest beklijvende wielermoment van de afgelopen tien jaar: Greg van Avermaet op weg naar de zege?

Al meer dan 10.000 stemmen voor het meest beklijvende wielermoment van de afgelopen tien jaar: Greg van Avermaet op weg naar de zege?

Het decennium is bijna voorbij, en dus blikt Sportwereld.be terug op tien geweldige sportjaren.

Ook de (Belgische) wielerfans werden op de wenken bediend. De koers is van ons, weet u wel. Maar wat is nu het meest beklijvende wielermoment van het voorbije decennium? Na enkele verhitte discussies op onze wielerredactie hebben wij tien momenten voor u geselecteerd. Aan u om het meest memorabele van allemaal te kiezen. We overschreden na enkele dagen de grens van 10.000 stemmers. Welke momenten staan bovenaan?

LEES OOK.Wat is het meest beklijvende wielermoment van de afgelopen tien jaar? Stem hier op jouw favoriet!

Het olympische goud van Greg Van Avermaet is voorlopig op weg naar de zege. Onze landgenoot verbaasde in 2016 door in Rio de olympische wegrit naar zijn hand te zetten. Van de bijna 10.000 stemmers gaf 30,6 % zijn stem aan gouden Greg.

Een gewonnen zaak is het echter nog niet. Mathieu van der Poel volgt namelijk op korte afstand. De Nederlander won vanuit een quasi verloren positie alsnog de Amstel Gold Race. Kan hij net als in Valkenburg ook in deze poll een verschroeiende eindspurt inzetten? Hij telt slechts een kleine 400 stemmen achterstand.

Met wie we geen rekening meer moeten houden, is Bradley Wiggins. De Brit won in 2012 in eigen land olympisch goud tegen de klok, maar dat is bij onze lezer niet blijven hangen. Sir Bradley kreeg tot dusver… 18 stemmen.

Bent u het niet eens met de voorlopige stand? Aarzel dan niet om er verandering in te brengen en stem hier!

LEES OOK (N+). “Het was een mooi decennium, maar de ‘kippenvel’-factor gaf de doorslag. Daarom haalden deze wielermomenten onze selectie niet”

Corrigeer

MEER NIEUWS