Hommeles bij Pauwels Sauzen-Bingoal? Eli Iserbyt reageert misnoegd na Superprestige in Diegem: “Ik zeg niets”

Hommeles bij Pauwels Sauzen-Bingoal? Eli Iserbyt reageert misnoegd na Superprestige in Diegem: “Ik zeg niets”

Foto: Photo News

Pauwels Sauzen-Bingoal had met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout twee man op het podium in Diegem en heeft met Laurens Sweeck ook de nieuwe leider in de Superprestige in de rangen, maar na de avondcross lijken er wat problemen te zijn binnen het team. Eli Iserbyt reageerde voor de camera’s van Sporza zichtbaar geïrriteerd, maar weigerde commentaar te geven. Wellicht zit er een haar in de boter nadat Sweeck het gat op Iserbyt dichtreed toen die laatste gelost werd door winnaar Mathieu van der Poel.

LEES OOK.Mathieu van der Poel wint voor de negende keer op rij in Diegem, Laurens Sweeck nieuwe leider in Superprestige

Eli Iserbyt (tweede): “Had het gevoel dat ik weer naar Mathieu kon rijden”

“Ik weet waar ik het laten liggen heb, maar ik ga dat niet zeggen”, stak Eli Iserbyt van wal. “Van der Poel reed weg op die schuine kant en ik had eerst wel het gevoel dat ik terug naar hem toe kon rijden. Er was niet echt verval. Als je de wedstrijd terugkijkt, zie je wel wie op welk moment in mijn wiel zit. Ik ga er niets over zeggen. Met Michael Vanthourenhout kan ik het goed vinden, ik wilde hem zelfs langer meenemen omdat hij ook voor mij veel heeft gedaan. Op het moment dat ik los bij Mathieu, is het dan jammer dat er meteen zo’n grote groep komt aansluiten. Dat het dan dat andere rode hemd van de ploeg is (verwijzend naar Laurens Sweeck)? Ik zeg niets.”

Michael Vanthourenhout (derde): “Laurens en Eli probeerden zo veel mogelijk te scoren”

“De bedoeling was om met paar van de ploeg vooraan te komen en dan te zien wat we voor elkaar konden doen”, legde Michael Vanthourenhout uit. “Maar net toen we erbij kwamen, versnelde Mathieu weer. Jammer, anders konden we misschien elkaar helpen. Nu moesten we het gat kleiner proberen maken. Maar ik voelde dat Eli iets sterker was dan ik. Mathieu was de beste. Ik heb achter hen mijn wagon proberen aanpikken. Het was lang geleden dat ik nog eens op het podium eindigde, dus dat doet deugd. Of er iets scheelt tussen Laurens en Eli? Ik heb niks gezien. Ze stonden allebei goed in het klassement, en probeerden zo veel mogelijk punten te sprokkelen nu Toon er niet was. Ik heb niet veel te zoeken in het klassement, wilde gewoon podium rijden. Dus ik denk niet dat ik er iets mee te maken heb. Misschien spreken we er straks over.”

Winnaar Van der Poel start toch in Bredene: “Blij dat ik morgen weer mag crossen!”

Mooi om hier al voor de tiende keer te winnen. Ze hebben het me niet makkelijk gemaakt, was op karakter. Ik had niet mijn beste dag. Maar ik heb wel veel ervaring in Diegem, ik kan dit parcours goed indelen. Vorig jaar voelde ik dat het allemaal iets vlotter ging, maar het is natuurlijk goed dat ik nog steeds win. Waarom ik hier onklopbaar ben? Het parcours ligt me gewoon heel goed, denk ik. Als je hier een beetje weet hoe je je inspanningen verdeelt, is het leuk om voorop te rijden. Ik vind het ook leuk om hier te rijden. Dat zeg ik over veel crossen in de kerstperiode omdat de sfeer zo leuk is, als renner is dat extra bemoedigend. Morgen doe ik er ook Bredene nog bij. Ik had daar nog geen contract voor, maar blijkbaar is dat nog in orde gekomen. Dus ik ben blij dat ik morgen weer mag crossen!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.