Waarom moest Kamp Waes wijken voor veldrijden en niet de kunstdocumentaire op Canvas?

Waarom moest Kamp Waes wijken voor veldrijden en niet de kunstdocumentaire op Canvas?

“Door de aflevering uit te stellen, komt het Vlaamse publiek niet voor de hartverscheurende keuze te staan om te kiezen tussen een topprogramma en een topwedstrijd”, klinkt het bij VRT. Foto: © VRT - deMensen

Verontwaardiging in veel Vlaamse huiskamers zondagavond: wie lekker voor de buis ging zitten voor een nieuwe aflevering van Kamp Waes, kwam bedrogen uit. In plaats daarvan zond Eén de veldrit in Diegem uit. Eén benadrukte zondag al dat de ingreep uitzonderlijk is, maar toch is het opmerkelijk. Kamp Waes is nog maar drie afleveringen oud, maar veroverde met meer dan een miljoen kijkers meteen een plaatsje in de top drie best bekeken programma’s van het jaar.

Heel wat kijkers uitten dan ook hun ongenoegen op sociale media. Velen vroegen zich af waarom er ingebroken werd in het zendschema van Eén en niet dat van Canvas, waar een kunstdocumentaire uitgezonden werd.

LEES OOK. De Special Forces-operator uit ‘Kamp Waes’: “Een week niet slapen? Iedereen kan dat” (+)

“De avondcross van Diegem is een oer-Vlaamse traditie die bij kerst en eindejaar hoort”, klinkt het nu bij VRT. “Een traditie die helemaal past op Eén. We zijn blij dat we dit in prime time en voor iedereen kunnen brengen, in een wereld waar zulke wedstrijden meer en meer bij betaalzenders terechtkomen. Door de aflevering van Kamp Waes met een weekje uit te stellen en zo éénmalig plaats te maken voor de cross, komt een deel van het Vlaamse publiek ook niet voor de verscheurende keuze te staan om te moeten kiezen tussen een topprogramma en een topwedstrijd. Vanaf zondag 5 januari is het opnieuw 6 weken lang de beurt aan Tom Waes en zijn rekruten.”

LEES OOK. Expert kritisch over aanpak in ‘Kamp Waes’: “Hardnekkig, maar compleet achterhaald idee dat zoiets werkt” (+)

Corrigeer

MEER NIEUWS