Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Op Nieuwjaar gaat het derde seizoen van The handmaid’s tale van start op Canvas.  Photo News

Derde seizoen ‘The handmaid’s tale’ van start

Canvas zet vaart achter The handmaid’s tale. Het derde seizoen van de prestigieuze dramaserie was afgelopen zomer te zien in Amerika, en op Nieuwjaar geeft men hier het startschot. Opnieuw volgen we de lotgevallen van June en de andere ‘dienstmaagden’.

Kwaliteitsfictie heeft bij Canvas z’n vaste stek op woensdagavond gekregen. In afwachting van internationaal bejubelde reeksen als The loudest voice, Chernobyl of het nieuwe seizoen van True detective is het op Nieuwjaar opnieuw de beurt aan The handmaid’s tale. De eerste twee seizoenen van de reeks oogstten alvast veel lof bij zowel kijkers als critici. Ze werd al bekroond met twee Golden Globes, elf Emmy’s en een Bafta Award.

Het scenario is serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwoord en speelt zich af in de nabije toekomst. De Verenigde Staten zijn veranderd in een totalitaire maatschappij waar het woord van God opnieuw primeert en een mannelijke elite het land leidt. Vrouwen dienen onderdanig aan hun echtgenoot te zijn, en de weinige vruchtbare vrouwen die nog over zijn worden benoemd tot ‘dienstmaagd’. Zij moeten kinderen baren waar de echtgenotes dat niet kunnen.

Vlucht

In The handmaid’s tale volgen we June, gespeeld door Elisabeth Moss. Zij is als dienstmaagd in dienst bij de familie Waterford. Het nieuwe seizoen pikt de draad op waar die op het einde van de tweede reeks werd losgelaten. Toen zagen we hoe June en haar dochtertje Nicole samen met collega-dienstmaagd Emily het hardvochtige regime konden ontvluchten en op weg waren naar het vrije Canada. Maar tot ontzetting van de kijkers beslist June om Emily en Nicole te laten gaan en zelf terug te keren naar haar eigenaars.

De reden voor haar terugkeer? Hannah, haar oudste dochter, die haar werd ontnomen bij de opkomst van het nieuwe regime. Nadat ze elkaar kort terugzagen, wil June haar niet nog eens in de steek laten.

The handmaid’s tale, Canvas, 21.55 uur