Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Bemiddelaar moet conflict bij VRT ontmijnen

 lva

Na bijna drie uur vergaderen heeft de raad van bestuur van de VRT maandagavond beslist nog geen definitieve beslissing te nemen in het aanslepende conflict tussen CEO Paul Lembrechts en directeur Media en Productie Peter Claes. Wel wordt een bemiddelaar aangesteld om de situatie te ontmijnen. Tot wanneer die opdracht loopt, is nog niet duidelijk.

Die bemiddelaar is Fabiaan Van Vrekhem, de headhunter die eerder al de zoektocht naar een nieuwe CEO bij de VRT begeleidde. Hij was het die met de naam van Paul Lembrechts op de proppen kwam. Aan diezelfde Van Vrekhem wordt nu gevraagd “in gesprek te treden met alle betrokkenen om het vertrouwen te herstellen”.

Op die manier wordt de beslissing over het lot van CEO Paul Lembrechts en directeur Peter Claes – die op non-actief is gezet – overgeheveld naar de nieuwe raad van bestuur, die eind januari wordt samengesteld. Aangezien dat orgaan een afspiegeling is van de Vlaamse verkiezingsuitslag, krijgt Vlaams Belang, dat nu geen vertegenwoordigers heeft, straks twee zitjes in de twaalfkoppige raad. Het is onduidelijk of Luc Van den Brande straks voorzitter blijft.

De leden van de raad van bestuur onthouden zich intussen van commentaar en vragen “uitdrukkelijk” hetzelfde aan de gedelegeerd bestuurder en alle leden van het directiecollege.(mvdr)