Belgische triatlonkampioene Sara Van de Vel begint in Dubai aan koersavontuur

Belgische triatlonkampioene Sara Van de Vel begint in Dubai aan koersavontuur

Foto: Guy Meurs

De Belgische triatlonkampioene Sara Van de Vel zet voluit de stap naar het wielrennen.“Dit jaar heb ik twee koersen en één tijdrit gereden, dus veel ervaring heb ik niet. Maar het smaakt wel naar meer.” En dus gaat ze zich in 2020 nadrukkelijker toeleggen op het wielrennen. Ze zal daarbij de kleuren verdedigen van de nieuwe Belgische UCI-ploeg Ciclotel

“Het programma moet nog worden bekeken maar ik start op 17 februari alvast in de ronde van Dubai. Dat wordt mijn eerste meerdaagse wielerkoers. Op 7 februari zal ik er eerst ook wel deelnemen aan de halve Ironman van Dubai” klinkt het bij de 25-jarige triatlete uit Lint die in 2019 in Geraardsbergen de Belgische titel over de halve afstand behaalde.

“Ik blijf trainen als triatleet maar zie de koersen wel als flinke ondersteuning. Mijn seizoen is opgebouwd in blokken waar de focus de ene keer meer op het koersen en de andere keer meer op het triatlon zal liggen” verduidelijkt Sara Van de Vel haar plannen. “Wat het koersen betreft hoop ik enkele mooie voorjaarsklassiekers te kunnen rijden. Deze wedstrijden lijken me ideaal om op te bouwen naar het triatlonseizoen. En ja, ik ga die koersen met ambitie rijden. Ik heb me al vaak afgevraagd hoe ver ik in het wielrennen kan geraken. Op die vraag hoop ik de komende maanden een antwoord te kunnen geven. Ook het gegeven dat de ploeg Ciclotel me er absoluut bij wou, was een kans dit ik absoluut niet wou laten liggen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.