Vader van Dutroux-slachtoffer Melissa deelt pakkende beelden vanop oude videocassettes

Video: Facebook

Gino Russo, papa van Melissa Russo die ontvoerd en vermoord werd door Marc Dutroux, heeft dinsdag een pakkende video gedeeld van zijn dochter om het jaar af te sluiten.

“2019 is voorbij”, schreef Gino Russo op Facebook. “Het jaar eindigt voor mij met een vraag over emotie, rede en de wet. De wet is onder meer gebaseerd op moraliteit. Moeten we overwegen dat moraliteit vrij is van emotie? Als je een fiets steelt, is je straf lichter dan wanneer je een persoon doodt. Dus waarom zouden we ons verzetten, op juridisch niveau, tegen rede en emotie?”

Zijn bericht kreeg talloze reacties en steunbetuigingen van mensen die de ouders van Melissa veel moed toewensen tijdens de feestdagen. “Bedankt om te delen”, klinkt het onder meer op Facebook. “Julie en Melissa zullen voor altijd in ons hart blijven. We hebben alleen maar ontzag voor u en alle ouders van slachtoffers van deze roofdieren.”

Russo sloot zijn boodschap af met gelukwensen: “Ik wens jullie een goed en gelukkig 2020. PS: hier nog wat beelden van Melissa die ik op cassettes heb gevonden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees