België start nieuwe ATP Cup tennis met 3-0-zege tegen Moldavië

België start nieuwe ATP Cup tennis met 3-0-zege tegen Moldavië

6-4, 6-1: makkelijke zege voor David Goffin op de ATP Cup. Foto: AFP

België heeft de gloednieuwe ATP Cup ingezet met een 3-0-zege tegen Moldavië. Sander Gillé (ATP 47) en Joran Vliegen (ATP 39) ontdeden zich vrijdagochtend van een Moldavisch duo en volgden daarmee het voorbeeld van David Goffin en Steve Darcis die eerder al hun enkelspelen wonnen.

David Goffin (ATP 11) versloeg Radu Albot (ATP 46). Hij klopte de nummer een van Moldavië in twee sets, 6-4 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 22 minuten. Eerder had Steve Darcis (ATP 157) in de Ken Rosewall Arena in Sydney Alexander Cozbinov (ATP 818) verslagen in drie sets: 6-4, 6-7 en 7-5. Voor dat laatste duel was er even opschudding omdat de organisatie het verkeerde volkslied had afgespeeld. In plaats van de Moldavische klonk de Roemeense hymne door de speakers. De ATP diende daarvoor zijn excuses aan bij de Moldavische delegatie.

Na de opener tegen Moldavië volgen voor de Belgen in groep C de duels met Groot-Brittannië (05/01) en Bulgarije (07/01). Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelspelen en een dubbelspel, waarbij twee gewonnen sets volstaan voor de zege.

Naast Sydney zijn ook Brisbane en Perth speelsteden. De zes groepswinnaars en twee beste tweedes plaatsen zich voor de knock-outfase in Sydney. De finale volgt op 12 januari, een week voor de start van de Australian Open (20/01-02/02).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.